מדורי תוכן

דבש

דבש דבש

הדבש עצמו אינו מכיל ערכי מזון גבוהים, אך הודות לריכוז הסוכרים הגבוה שבו ולתהליך של חימצון הגלוקוזה ויצירת מי חמצן, הוא גורם להשמדת חיידקים ועובשים.



הדבש עצמו אינו מכיל ערכי מזון גבוהים, אך הודות לריכוז הסוכרים הגבוה שבו ולתהליך של חימצון הגלוקוזה ויצירת מי חמצן, הוא גורם להשמדת חיידקים ועובשים. זו הסיבה שמשתמשים בדבש לחיטוי פצעים ודלקות גרון. בדבש עלול להימצא חיידק בשם כלוסטרידיום בוטולינוס, על כן אינו מומלץ לאכילה לתינוקות שגילם מתחת לשנה, כי מערכת החיסון שלהם טרם התחזקה. ניתן להשתמש בו לריפוי חיצוני בכל גיל.

לטיפול בפצעים ופצעי בגרות: מחממים חמאה עד שנהיית נוזלית מוסיפים דבש בכמויות שוות ומורחים על העור למספר שעות. החמאה מכילה  שומנים רב בלתי רוויים בעלי פעולה נוגדת דלקת ואילו הדבש משמיד את החידקים.

להפגת השפעת האלכוהול: מומלץ לאכול דבש בעת ששותים אלכוהול.

לטיפול בשיעול: מערבבים כמויות שוות של דבש ולימון ולוקחים ארבע כפות ביום.

כולסטרול גבוה: אוכלים כל בוקר כף שמן זית, חצי לימון טרי וכפית דבש.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר


מחפש מטפל/ת בתחום? בקטלוג המטפלים שלנו תמצאו את האדם הנכון... לחץ/צי כאן


410 אנשים קראו ושיתפו עמוד זה. שתף עם חברים: Post on Facebook Twitter

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן



עוד באותו נושא:

דיאטה ותזונה, שיעול, חיטוי פצעים, פצעי בגרות, כולסטרול גבוה, מזון בריא (ד), דבש, גלוקוזה, מי חמצן, חיידקים, השמדת חיידקים, השמדת חיידקים, דלקות בגרון, כלוסטרידיום בוטולינוס, מערכת החיסון, טיפול בפצעים, טיפול בפצעי בגרות, להפגת השפעת אלכוהול, טיפול בשיעול, הלל לרנר

תן ציון למאמר זה

5.00