קטגוריה: פנג שואי

לעצב את חדרי הילדים

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, חני לוינסון
חדר הילדים שמסודר לפי עקרונות הפנג-שואי יקל על ילדכם בהכנת שיעורי הבית וינעים את שנתו. כל העצות והטיפים בנושא.

חדר הילדים שמסודר לפי עקרונות הפנג-שואי יקל על ילדכם בהכנת שיעורי הבית וינעים את שנתו. 

חדר הילדים משמש בדרך כלל להכנת השיעורים, ועיצובו על פי עקרונות הפנג שואי היא משימה מורכבת ורגישה. חדר הילדים משמש גם לשינה, גם כחדר משחקים וגם כסלון קטן לאירוח חברים. ילדים רגישים מאוד לאנרגיות בכלל ולאנרגיות שליליות בפרט. על כן יש להקפיד הקפדה יתירה בעת עיצוב החדר לילד הרך. 

הכיוונים הרצויים לחדרי ילדים הם:  
הפינה הצפון/מזרחית, אזור הלימודים וההתפתחות; מזרח – אזור הבריאות והמשפחה; מערב – אזור היצירתיות והילדים.

החדר צריך להיות מתוכנן כך שהאוויר והאנרגיות יזרמו בו באופן חופשי. תחושה זו משיגים עם רהיטים קלים, לא רבים מדי, צבעים בהירים וקווים פשוטים. מומלץ להשאיר את החלל המרכזי של ריצפת החדר ריק, כדי שיהיה פנוי לפעילות, ומרחב זה תורם לתחושת האווריריות בחלל. 


את המיטה מומלץ למקם כך שראש המיטה יפנה לקיר וכך גם אחד מצדדיה. יש להקפיד שהמיטה לא תהיה מוצבת בקו ישר עם דלת הכניסה לחדר. מיקום מיטת השינה מתחת לחלון, קורות או מדפים איננו מומלץ על פי הפנג שואי משום שהילד עלול לחוש חוסר נוחות, ולסבול מהפרעות בשינה, כאבי ראש ובעיות רפואיות אחרות. 

שולחן הכתיבה צריך להיות בעל ממדים בינוניים, אין אנו רוצים שולחן קטן ותינוקי וגם לא שולחן "מנהלים". על השולחן להתאים לגובה הילד. חשוב שרגלי הילד יגעו בריצפה בעת הישיבה וכן שגובה הכיסא יותאם לממדי השולחן. מומלץ להתקין תאורה ייחודית לשולחן הכתיבה ולא להסתפק בתאורת החדר.

לילד שכותב ביד ימין יש למקם את התאורה בצד שמאל – ולהיפך.
איו למקם מדפים מעל ראשו של הילד. יש להימנע מלמקם את השולחן בסמוך לפינות של ארון או שידה גבוהה. רצוי למקם את שולחן הכתיבה כך שיפנה אל החדר ולא אל הקיר. במידה ואין ברירה, יש להציב על הקיר מראה קטנה שתשקף לילד את הנעשה בחלל ונותנת לו שליטה על הנעשה מאחוריו.


סידור החדר לפני שעת השינה הוא נושא חשוב, על מנת ליצור אווירה נינוחה ורגועה לפני השינה. כדאי ללמד את הילד לסדר את שולחן הכתיבה, להחזיר את הספרים וכלי הכתיבה למקומם, ולהכין את הילקוט ליום המחרת. באווירה מסודרת ורגועה זו השינה תנעם עוד יותר. יש לדאוג למקומות איחסון נאותים ונגישים לכל הצעצועים והמשחקים. כך יוכל הילד לאסוף אותם בעצמו ולהניחם במקום.

את החדר יש לקשט בפריטים ובתמונות השייכים לעולמו התרבותי והחינוכי של הילד, אך יש להימנע מעומס יתר הגורם לתקיעות זרימת הצ'י במרחב.

כך זה אצל הסינים. הכל מאוזן. לא יותר מדי ולא פחות מדי. מינון נכון, פונקציונליות והרבה הרבה היגיון עיצובי.
זה פאנג שואי.


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

שמירה על בריאות ואיכות חיים נשית גם בזמני חירום: למה לא כדאי להזניח טיפולים חשובים

בתקופות של אי-יציבות ביטחונית, סדרי העדיפויות משתנים. אנשים מתמקדים בביטחון האישי, במשפחה ובשגרה המיידית, ולעיתים… קרא עוד

מרץ 24, 2026

טניה יעקבזון – טיפולי NLP וטיפול רגשי לנשים בבאר שבע

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את טניה יעקבזון - טיפול NLP… קרא עוד

מרץ 17, 2026

אמבטיות קרח ברפואה משלימה: בין מסורת, חוויה גופנית ורפואה אלטרנטיבית

אמבטיות קרח שנחשבו פעם כמשהו איזוטרי הפכו כמעט לשיחת היום או לפחות לתופעה די מוכרת.… קרא עוד

מרץ 17, 2026

זה הולך לקחת עוד זמן… ועכשיו אנחנו צריכים להיות עוגן טיפולי, וללוות את המטופלים שלנו בזמנים מורכבים

כמטפלים, (בנוסף למחויבויות האישיות) יש לנו אחריות גם כלפי המטופלים שלנו. בימים שבהם הלב סגור,… קרא עוד

מרץ 15, 2026

פנינה ויטלי – פסיכותרפיסטית, מטפלת זוגית ומשפחתית בכפר סבא

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את יעל פנינה ויטלי - פסיכותרפיסטית,… קרא עוד

מרץ 12, 2026

מדוע חדות הראייה שלכם קריטית מתמיד בכבישים חשוכים ובימי לחימה?

נהיגה בלילה היא אתגר עבור נהגים רבים. כאשר משלבים לכך תנאים של מתח ביטחוני, כבישים… קרא עוד

מרץ 10, 2026