קטגוריה: ריפוי בצבעים

אורה סומא – הפומנדרים

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, ד"ר שולמית רונן
הפומנדרים הם שילובים של ארבעים ותשע תמציות צמחים ושמנים אתריים.

הפומנדרים הם שילובים של ארבעים ותשע תמציות צמחים ושמנים אתריים: שבעה צמחים המתחברים דרך צבעם לכל אחת מהצ'אקרות, ארבעים ותשעה בסך הכל. בתוככי הפומנדר הלבן המקורי, שבעת הקבוצות של שבעה יוצרים איזון מושלם. בשעה שהפומנדרים התפתחו, המשיכו להופיע צבעים נוספים.
 
כל אחד מהפומנדרים הצבעוניים מכיל צמחים התואמים את הצ'אקרה המסוימת אליה מתייחס הצבע, אך בשעה ששיעור הצמחים בתוך כל פומנדר משתנה, כל הארבעים ותשעה תמיד נוכחים. כל פומנדר לכן פונה לצרכים של צ'אקרה שונה בגוף. הכוונה שמאחורי הפומנדרים, ככל שנוגע בויקי, היתה שכל אחד צריך להיות חיבור למקור האור שמעבר לרוגע. כך הם מהווים אמצעי למקד את כוונתנו. הם תומכים בחלק שלנו שבמרכז שנמצא בנוח, ותוך חיזוק הנוחיות הזו האי-נוחיות (המחלה), מתבטלת בעדינות.


לכל אורך ההיסטוריה, ניחוחות ואדים היו בשימוש כדי לטהר את האווירה. המילה פומנדר מקורה בזמן שהיו מכניסים מקל ציפורן בתוך תפוח עץ כדי שניחוחו ירענן את החדר המשפט, וכך לסייע לשופט לקבל החלטה צלולה. עד לעצם היום הזה, משתמשים בקטורת בכנסיות ומקדשים לפולחן והיטהרות.
 
במקומות בהם שמני האיזון עובדים ישירות ברמה הפיזית ושמים אותם על העור, שדה הפעילות העיקרי של הפומנדרים הוא בשדה האלקטרו-מגנטי הסובב את הגוף הפיזי. הם מועברים דרך השדה האלקטרו-מגנטי, ויוצרים ריפוי והגנה. כל פומנדר מחדיר את האנרגיות של הצבע אליו הוא קשור, וכך הוא יכול לעזור לנו להביא אל חוויותינו את המסר החיובי שבתוך הצבע הזה. כך ורוד יכול להביא לנו את החוויה של חמימות ורגישות, טורקיז יכול לעזור לנו להעביר דרך הלבבות שלנו את המסר מן הצד של הרגשות שלנו.


צילום קירלי גילה שהפומנדרים יוצרים שסתומים מזעריים בתוך השדה האלקטרו-מגנטי, שמאפשרים כניסה של האנרגיות החיוביות, ומסננים החוצה את האנרגיות השליליות. את ההגנה הזו אפשר לחשוף באמצעות צילום קירלי במשך שעתיים וחצי. אם כך, התפקיד העיקרי של הפומנדרים הוא הגנה. אבל זה לא כל היקף ההשפעה שלהם.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על שולמית רונן


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

רלי בוקר – עיסוי מקצועי בראשון לציון

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את רלי בוקר - מטפלת מוסמכת… קרא עוד

יולי 2, 2026

שרה ביתן – מרכז הילומה. מרחב העצמה אנרגטי תומך מרפא במודיעין

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את שרה ביתן- מרכז הילומה -… קרא עוד

יולי 1, 2026

יהודית שור – ארומתרפיסטית, רוקחת טבעית ויוצרת מוצרי בוטיק

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבי אנחנו שמחים להכיר לכם את יהודית שור – ארומתרפיסטית, רוקחת… קרא עוד

יולי 1, 2026

ד"ר יגאל גליקסמן פסיכותרפיסט מומחה לטיפול ממוקד בהוד השרון

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבי אנחנו שמחים להכיר לכם את ד"ר יגאל גליקסמן פסיכותרפיסט מומחה… קרא עוד

יוני 29, 2026

תינא שירין הרוניאן – מטפלת רגשית ומנחת תהליכי התפתחות אישית, גוף-נפש-רוח.

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את תינא שירין הרוניאן – מטפלת… קרא עוד

יוני 24, 2026

שוב פספסת לקוח כי היית בטיפול? יש פתרון.

בעידן הדיגיטלי של היום, כשכל מי שמחפש טיפול חייב לקבל מידע מלא ומיידי על המטפל,… קרא עוד

יוני 21, 2026