חוסר בויטמין D עלול להיות מסוכן…

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, נעמי גבעון
רבות דובר על מחסור בויטמין D. גם בישראל, מדינה שטופת שמש אנשים רבים סובלים ממחסור בויטמין D, ואינם מודעים לכך.

חוסר בויטמין D עלול להוביל לבעיות רפואיות רבות. אחת מהן הן אוטיזם. לא מכבר פורסמה ידיעה חדשותית שסיפרה על עליה במספר הילדים הלוקים באוטיזם בשנים האחרונות. בשנים האחרונות נמצאה עליה של פי שלוש במספר המאובחנים כאוטיסטים וכעת השכיחות עומדת על מקרה אחד ל 200 ילדים.

אוטיזם יכול להופיע בדרגות שונות, תסמונת אספרגאר היא אוטיזם ברמת קושי הגדולה ביותר. התסמונת מתאפיינת בקשיים ביצירת קשרים חברתיים, קושי ביצירת קשר עין, צורך בשגרתיות ומקרים קשים גם בכפייתיות.


יש כנראה סיבות רבות לעליה הגדולה כ"כ אפשר למנות ביניהן את המודעות הגדולה יותר לבעיה, שיטות אבחון מדויקות וטובות יותר, אבל עדיין סיבות אלו לא יכולות להסביר את כל המקרים.

יש טענה (מחקרים שבוצעו מצאו שדגים שריכוז התרופות במים שאנחנו שותים הולך וגדל בעיקר תרופות נוגדות דיכאון, תרופות מגיעות למים שלנו גם דרך ההפרשות של הנוטלים אותם וגם כשנזרקות לפחים הרגילים ולא מגיעות לפחים מיוחדים ולהטמנה שמונעת את פיזורם בסביבה.

גם חומרי הריסוס בהם משתמשים בחקלאות להדברת מזיקים הם גורמים שבהם תולים את העליה במספר המקרים. פלואוריד המוכנס למי השתייה גם כן מהוה מטרה למתנגדים רבים שבין היתר מיחסים פגיעה שמביאה לאוטיזם אצל השותים מים מופלרים.

במאמר זה אני רוצה להתרכז יותר בקשר בין ויטמין D לאוטיזם. אצל המוגדרים כאוטיסטים נמצאה רמה נמוכה יותר של ויטמין D בהשוואה לחולים במחלות פסיכיאטריות אחרות. וכן באופן מוחלט – הרמה של ויטמין D אצלם נמצאה נמוכה מהמינימום הנדרש. תוספת של כמויות גדולות של ויטמין D הביאו לשיפור בתסמינים האוטיסטיים אצל המטופלים.

נמצא שאנשים שגרים במקום בו יש עננות מוגברת וזיהום אויר שחוסם את קרני השמש יש יותר אוטיזם. ידוע שויטמין D נוצר בגופנו בהשפעת קרני השמש ועננות וזיהום מקטינים את השפעת השמש.

עוד תמיכה לתאוריה נמצאה אצל סומלים שעזבו את סומליה – נמצא אצלכם שכיחות גבוהה יותר של הופעת אוטיזם לעומת סומלים שחיים באפריקה.


המודעות לשימוש בחומרים להגנה מקרינת השמש הולכת וגדלה פחות ופחות אנשים משתזפים ללא קרם הגנה. במקביל האדם המודרני גם מסיבות אלו וגם מסיבות נוספות שעל חלקן כתבתי במאמר נפרד על ויטמין D, חשוב מאוד לצרוך תוסף של ויטמין D בכמויות גדולות – 1000 עד יחידות בינלאומיות ליום הנחיה זו חשובה בעיקר לאנשים שרוב גופם מכוסה בבגדים ולא נחשפים לשמש.

היעיל ביותר הוא חשיפה של הגוף לשמש למשך 10 דקות 3 פעמים בשבוע.

בריאות שלמה!


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

איך להחזיק ולחזק את הקליניקה בזמנים של "המתנה מורטת עצבים" – מדריך למטפלים בתקופה של חוסר וודאות

כלים שיעזרו למטפלים רגשיים ומטפלים ברפואה משלימה להפוך לעוגן עבור המטופלים כשכולם במתח ונמצאים בחוסר… קרא עוד

פברואר 1, 2026

מאור צייכנר – מטפלת בכירה בשיאצו בשרון

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את מאור צייכנר - מטפלת בכירה… קרא עוד

ינואר 28, 2026

רחל רודין – מטפלת רגשית ומורה לשיטת מוח אחד בקיבוץ משמר העמק ואונליין

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את רחל רודין - מנהלת מכון… קרא עוד

ינואר 28, 2026

אורית רוזנברג – מטפלת רגשית באומנות ובדמיון מודרך לילדים בחיפה ואונליין

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את אורית רוזנברג - מטפלת רגשית… קרא עוד

ינואר 27, 2026

זיגמונד זר – מטפל רגשי ב- NLP בגבעתיים

במסגרת מדור המומלצים של אתר מטפלים אנחנו שמחים להכיר לכם את זיגמונד זר - מטפל… קרא עוד

ינואר 27, 2026

שרית שלג – מטפלת בתרפיית מימדים אונליין

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את שרית שלג - מטפלת רגשית… קרא עוד

ינואר 19, 2026