קטגוריה: צמחי מרפא

הדקל הננסי – לשיפור האון המיני

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, מאיר וינקלר
מנגנוני פעולה של הדקל הראו שיפור במצב הערמונית אצל מטופלים. יתכן שזו הסיבה לסיפורי הפולקלור לפיהם ליבת הדקל משפרת את האון.

הדקל הננסי הוא צמח שמחזק ומאזן את מערכת הרבייה הגברית.

אפשר להשתמש בו בבטחה כדי להגביר את פעילות ההורמונים הגבריים. הצמח פעיל במיוחד במקרים של הגדלת הערמונית. הוא עוזר בכלל במערכת השתן. הניסיון ההרבליסטי גילה שהצמח עוזר כאשר יש דלקת של הערמונית עם או בלי הפרשה. 
השימוש העיקרי של צמח זה כיום הוא לעזרה למקרים של הגדלת הערמונית.


במסורת ההרבליסטית הדגישו את ההשפעה המיטיבה שלו גם לגבי הפרעות מחזור אצל נשים שגם אצלן הצמח מחזק ומאזן את השחלות והרחם. 

בחלק מהמחקרים גילו את היכולת של הצמח לצמצם פעולה של הורמונים ברקמות הגוף, הציעו לקחת אותו גם במקרים של עודף השפעה אנדרוגנית כלומר של ההורמון הגברי אצל נשים. 


ישנם מחקרים מבוקרים שהראו שיפור ברור אצל גברים שסובלים מהפרעות במתן שתן בגלל הערמונית בדרגה קלה ובינונית. הצמח גם שיפר את ההפרעות במתן השתן וגם היה שיפור בתרשימי זרימת השתן אצל המטופלים. ללא תופעות לוואי כל שהן. 

גם במקרה זה הדקל הננסי גורם להחזרה של איזון הורמונלי בערמונית, איזון הורמונלי שמונע המשך גדילת הערמונית. מנגנוני פעולה אלו של הדקל מסבירים את תוצאות המחקרים המבוקרים שהראו על שיפור במצב הערמונית אצל מטופלים בצמח. יתכן שזו הסיבה לסיפורי הפולקלור לפיהם ליבת הדקל משפרת את האון המיני.


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

דגנית זינגר – מטפלת לגיל השלישי בעמק יזרעאל, חיפה והקריות

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את דגנית זינגר - מטפלת לגיל… קרא עוד

יולי 20, 2026

איך להחזיק ולחזק את הקליניקה בזמנים של "המתנה" – מדריך למטפלים בתקופה של חוסר וודאות

במאמרים הקודמים עברנו על היכולת לנהל קליניקה פעילה בימי החופש. במאמר זה אנחנו רוצים להתייחס… קרא עוד

יולי 19, 2026

רנה אליהו – מטפלת בריברסינג (נשימה מודעת) בירושלים

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את רנה אליהו מירושלים - מטפלת… קרא עוד

יולי 12, 2026

מנהלים את החופש חכם: המדריך למטפלים לשמירה על רצף קליני וגיוס לקוחות גם בעונת החופשות

תקופת החופש הגדול והקיץ תמיד מביאה איתה בלגן לקליניקה. פתאום כולם בנסיעות, מתכננים טיולים, הילדים… קרא עוד

יולי 12, 2026

רלי בוקר – עיסוי מקצועי בראשון לציון

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את רלי בוקר - מטפלת מוסמכת… קרא עוד

יולי 2, 2026

שרה ביתן – מרכז הילומה. מרחב העצמה אנרגטי תומך מרפא במודיעין

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את שרה ביתן- מרכז הילומה -… קרא עוד

יולי 1, 2026