קטגוריה: צמחי מרפא

וורבסקום – verbascum

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, ד''ר מאיר וינקלר
צמח הוורבסקום מחסל חיידקים נפוצים כמו קלבסיילה בראה, סטפילוקוקוס בפצעי עורי, אי – קולי ומטפל במגוון רחב של דלקות

בצמחי מרפא מצויים יסודות פעילים החשובים לריפוי הגוף. היסודות הללו יכולים להיות בעלי מבנה חלבוני או שרשרות סוכר או אלקלאוידם שהמבנה שלהם מכיל חנקן. לחומרים אלו השפעות מרפאות שונות ויכולת אנטיביוטית או אנטי ויראלית בעלי השפעה הורמונלית שמחזקים את מערכת החיסון.

היתרון של צמחי מרפא על תרופות כימיות הוא שהם חומרים טבעיים מעולם החי ולכן מוכרים לתאי הגוף האנושי ונספגים ופועלים היטב בגוף מבלי תופעות הלוואי המרובות של התרופות הכימיות.

השימוש בצמחי המרפא הוא לרוב פשוט, מספיקה חליטה של מספר צמחים במים רותחים כדי למצות מהם את החומרים הפעילים. לאחר ששותים את המיצוי המימי של הצמחים, ההרכבים הטבעיים נספגים במערכת העיכול, מגיעים לרקמות הפגועות ומרפאים אותן.


צמח הוורבסקום
עלי הוורבסקום בשימוש מסורתי במרכז אירופה דורות רבים. מכינים ממנו תה רפואי, שמן רפואי, ומיצוי יבש של הצמח.

הוורבסקום מחסל חיידקים נפוצים כמו קלבסיילה בראה, סטפילוקוקוס בפצעי עורי, אי – קולי הנפוץ בדלקות שתן.

בנוסף, הצמח מרפא דלקות שמופיעות ללא חיידקים, בדרכיי הנשימה עליונים; כולל דלקת צינורות הראה עם שעול ליחתי, המצב הדלקתי של תאי צינורות הריאה גורמים התקף אסמטי. חשוב למנוע זיהום ודלקת דרכי הנשימה, אצל חולי אסטמה. תערובת צמחים עם ורבסקום הם פתרון יעיל.      

הצמח עוזר בדלקת אוזן תיכונה הנפוצה ביותר בגיל הרך, והינה סיבה העיקרית לביקור אצל רופא. דלקת אוזן יכולה להופיע פתאום, או להיות כרונית עם הצטברות נוזלים באוזן.

דלקות דרכי נשימה עליונות מגיעות לצינורית המקשרת האוזן לאף והפה, וגורמות לדלקת האוזן, מה שעלול לגרום ירידה בשמיעה.


בנוסף, היכולת נוגדת הדלקת של הצמח, מרפאת דלקות במעי; כאבי בטן, שלשולים, עם חום או בלי חום. בנוסף, הצמח יכול לעזור במקרים של טחורים.
הצמח משמש גם נגד נגעי עור של וירוס ההרפס.

שימוש חיצוני לצמח:
רטיות עם מישרה של הצמח מרפאים דלקות וזיהומי עור מציקים.
תגלית נוספת היא השפעתו המרגיעה של הצמח על מערכת העצבים, הרתחה של כל חלקי הצמח עוזרת נגד מיגרנות ומצבי מתח.

כיצד משתמשים בצמח?
לרוב חולטים את הצמח במים רותחים לצורך שתייה, או רטיות. לעיתים מפיקים תמצית מהצמח. או השריית הצמח בשמן זית תוך חימום מתמשך.


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

סירפד הכדורים (Urtica pilulifera)

גם האינדיאנים של צפון אמריקה הכירו בתכונותיו הרפואיות של סירפד הכדורים והשתמשו בו לטיפול בגאוט,… קרא עוד

אוגוסט 30, 2026

חינה/כופר (lawsonia alba)

החינה שימשה לצביעת כפות הרגלים והידיים של המומיות החנוטות משום שהמצרים הקדמונים האמינו שכך יתאפשר… קרא עוד

אוגוסט 30, 2026

דנה ברזני – טיפול ריגשי NLP לנשים בירושלים

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את דנה ברזני - מטפלת רגשית… קרא עוד

אוגוסט 27, 2026

נימי יצחקי – טיפולים רגשיים CBT יעוץ זוגי ופסיכותרפיה בתל אביב

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את נימי יצחקי - פסיכותרפיסטית מוסמכת… קרא עוד

אוגוסט 20, 2026

חוה בן יהודה – טיפול רגשי לפחדים ולחרדות בשיטת EMR בקריות ובחיפה

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את חוה בן יהודה - מטפלת… קרא עוד

אוגוסט 11, 2026

נעמי לאלזר – לעוף רחוק – טיפול בקשיי קשב וריכוז בשיטת אירלן בבאר שבע

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את נעמי לאלזר – מייסדת מרכז… קרא עוד

אוגוסט 10, 2026