מאת: פורטל אלטרנטיבלי, מירה כהן שטרקמן (N.D.) (R.Na)
מוכרים מאות זנים של קורנית ואנחנו נתרכז כאן בזן הידוע בשם בת קורנית- Thymus vulgaris.

מוכרים מאות זנים של קורנית ואנחנו נתרכז כאן בזן הידוע בשם בת קורנית– Thymus vulgaris, הגדל באירופה, צפון אפריקה ומדינות אגן הים התיכון. 

במטבח אנחנו בד"כ לא מבחינים בין הסוגים השונים של הקורנית והיא מקבלת שמות שונים: אזוב, זעתר, טימין ועוד. אבל כדאי להבחין בין האזוב- שנקרא  Sirian majoranam. ובין בת הקורנית עליה נדבר כאן.

הרפואה הטבעית מתייחסת אל כל רכיבי הצמח: שמנים נדיפים, חומרים פעילים, רבדים אנרגטיים, גוונים, עונת גידול ועוד. באמצעות הכרה של רכיבים אלו ניתן להתאימם למערכות השונות של גוף האדם, לאזנו, להבריאו ולשמור על איכות חיים טובה. ככל שמתעמק המחקר ברפואה טבעית מתבססת אמיתותם של המרשמים העתיקים והתאמתם מדויקת יותר. 


הפקת שמן מבת קורנית מוכר כבר מהתקופה העתיקה. השמן מקל על כאבי ראש המאפיינים את האוכלוסייה הרגישה לעונת הסתיו. יש משהו מלנכולי בהגעת הסתיו המביא עימו, לעיתים, כבדות באזור הראש. 

בפפירוסים מצריים של המאה ה- 16 לפני הספירה נמצאו ממצאים לשימוש בשמן. המצרים עשו בו שימוש לחניטת גופות. זהו שמן חזק מאד המעורר חשיבה ומגביר ייצור כדוריות דם לבנות. בארומתרפיה ממליצים על שימוש גם במצבי אלצהיימר. בגלל עוצמתו הוא עלול לגרות רקמות ריריות בתעלות האף והוא אסור לסובלים מיתר לחץ דם, נשים בהריון, תינוקות וחולי אפילספיה. 

מאחר וריחו מאד חריף מומלץ למהול 2 טיפות מהשמן ב 10 מ"ל שמן זית ולעשות שימוש בתערובת. אפשר למרוח באזור הריאות והשכמות להקלה במצבי גודש ליחה ומחלות ריאה כולל אמפיזמה.

בת הקורנית שייכת לצמחי התבלין וככל צמחי הקבוצה היא מסייעת לתפעול תקין של מערכת העיכול, יעילה נגד תולעים, מעוררת תיאבון, מאזנת כולסטרול וטריגליצרידים ומרגיעה מעי רגיז. אפשר לשלב את הצמח בסלטים טריים ולהכין ממנו חליטה. 

חליטת בת קורנית:
1 כפית עלי קורנית טריים קצוצים
2 ספלי מים רותחים
לשפוך את המים על העלים, לכסות את הכוס ולהניח 5 דקות.  
אפשר להמתיק בדבש איכותי או סטיביה.     

החליטה מצויינת לטיפול בכאבי גרון, הורדת חום, ברונכיט ושיעול וטובה לגם ל"לילה שאחרי" המסיבה, למצבי שכרות. 


אמבט מרגיע לכאבי שרירים ונדודי שינה:
100 גר' עלי בת קורנית
4 כוסות מים
לבשל בסיר סגור במשך 10 דקות ולסנן היטב.
לשפוך את הנוזל אל אמבט מים חמימים ולהוסיף 2 כפות מלח גס .  לטבול במשך 20 דקות.
האמבט מרגיע דלקת מפרקים, מקל על תשישות נפשית ומחייה.

שילוב של בת קורנית בדברי מאפה, סלטים וממרחים מאזן את תפקוד מערכת העיכול, מוסיף טעם פיקנטי וארומה חריפה מעט.
אציע כאן מאפה קל להכנה המאים לאלו הסובלים ממעי רגיז:

מאפה ירקות ועשבי תיבול:
לקלתית:
2 כוסות קמח שיפון מלא
1/2 כוס יוגורט ביו או חצי כוס חלב אורז
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
1/2 כפית עלי בת קורנית יבשים טחונים
1/2 כפית עלי מליסה יבשים טחונים
1/4 כוס שמן זית
לערבב היטב את החומרים ולרדד על פני תבנית עגולה רחבה. לחורר עם מזלג ולאפות במשך 15 דקות ב 180 מעלות בתנור שחומם מראש. להוציא ולהוסיף את התערובת שלהלן.

התערובת:
2 ביצים אורגניות
4 קישואים מרוסקים וסחוטים
2 בצל ירוק קצוץ
2 גזר מרוסק
2 כפות כוסברה או פטרוזיליה
2 כפות נבט חיטה
 לערבב את כל החומרים ולהוסיף לקלתית האפויה. לאפות עוד 30-40 דקות ולהגיש עם סלט ירקות שורש.

ליצירת קשר ופרטים נוספים על מירה כהן שטרקמן נטורופתית N.D ,R.Na


מחפש מטפל / מטפלת? לחץ לרשימת מטפלים באזור שלך

הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

לשתות בריא – כל מה שצריך לדעת

המים הם מרכיב חיוני והכרחי לתפקוד מערכות הגוף, מאחר שגוף האדם מורכב מכ-2/3 נוזלים. יש…

נובמבר 13, 2024