מערכת אלטרנטיבלי
הכמיהה אל המטאפיזי מושרשת עמוק בטבע האנושי. בספר שלפנינו מתחקה שלמה בידרמן אחר שורשיה של כמיהה זו והתגלמויותיה השונות בתרבות ההודית ובתרבות המערבית. בתוך כך הוא שופך אור על סוד קסמה של הודו בעיני רבים מבני המערב.
הגותם ודמויותיהם המרתקות של הבודהא, נגרג`ונה, וסובנדהו, דקארט, ברקלי, קאנט וקפקא משמשות את בידרמן לבחינת יחסן של שתי התרבויות אל השאלות הגדולות של כל הזמנים: אלוהים מול אדם, אובייקטיביות חיצונית של סובייקטיביות פנימית, גוף מול נפש, שפה כוחנית מול שפת האהבה, רעות וארוטיקה, סדר חברתי יציב מול האידיאל של המתבודד הקורא תיגר על סדרי חברה ומוסר.
התרבות המערבית העכשווית מאופיינת בערבוב של סגנונות חיים וחציית קווים תרבותיים, במגוון אדיר של השקפות, טעמים ואפשרויות בחירה. ערבוב זה צומח על רקע משבר התרבות המערבית הקלאסית והמודרנית.
ספרו של בידרמן מבהיר את הרלוונטיות העצומה של התרבות ההודית להבנת התרבות המערבית הנוכחית, את המקומות בהם יכולות שתי התרבויות להתמזג, וגם את המקומות בהם הפער אינו ניתן לגישור.
כריכה רכה, 349 עמודים
חג פסח מסמל חירות והתחלה חדשה, התחדשות והזדמנות לעצור לרגע ולבחון את הדרך שלנו. עבורנו… קרא עוד
במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את מירי שרגנהיים - מטפלת בהומאופתיה… קרא עוד
בתקופות של אי-יציבות ביטחונית, סדרי העדיפויות משתנים. אנשים מתמקדים בביטחון האישי, במשפחה ובשגרה המיידית, ולעיתים… קרא עוד
במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את טניה יעקבזון - טיפול NLP… קרא עוד
אמבטיות קרח שנחשבו פעם כמשהו איזוטרי הפכו כמעט לשיחת היום או לפחות לתופעה די מוכרת.… קרא עוד
כמטפלים, (בנוסף למחויבויות האישיות) יש לנו אחריות גם כלפי המטופלים שלנו. בימים שבהם הלב סגור,… קרא עוד