קטגוריה: אהבה רוחנית

האם אנחנו מוכנים לאהבת אמת?

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, אורנה עמיר
נהוג בחיינו המודרניים לציין ביום אחד, חג שראוי לחגוג אותו במשך כל ימות השנה. השמחה כמו העצב, האושר כמו הכאב, אלו תחושות המלוות אותנו בכל דקה ודקה מחיינו.

מה זאת אהבה? אמר נפוליאון בונפרטה: "התרגשות השמה בכף המאזניים האחת, את כל אוצרות תבל ומלואה ובשנייה, את הייצור האהוב לבדו".

בפרישות קלפי טארוט כולנו מייחלים לראות את צמד הקלפים המנצח – "שני גביעים" קלף ההתאהבות ו"ארבע מטות" קלף החתונה. זהו  אכן צרוף המראה על ראשיתה של דרך זוגית – אהבה בתחילת דרכה.


אופייני לתהליך ההתאהבות לחוות מצבים בהם אנו מוצפים בתחושות אושר עילאי ובן או בת הזוג שלצידנו נראים: הכי טובים, הכי יפים והכי מושלמים עבורנו, עד כדי כך שאנו מכסים את עינינו ומסרבים לראות את החסרונות הקיימים בהם ובנו באופן טבעי ונורמלי כבני אדם. 

ימי ההתאהבות כשמסתיימים להם מותירים אותנו נגררים אחרי הרגלים ושיגרה, ומבלי לשים לב אנו מוצאים את עצמנו חסרי התלהבות והתרגשות שהיו מנת חלקנו.

דיאן אקרמן הטיבה להגדיר זאת כך: " האתגר באהבה, וההנאה הגדולה ביותר, הם למצוא דרכים להפוך כל יום להרפתקה חדשה עם בן הזוג". 
אם כך תחילת הדרך צריכה להיות במציאת אהבה וזוגיות טובה. המלצה המקובלת בקרב עדות המזרח בארץ, אומרת כי מי שרוצה בזוגיות, טוב יעשה עם יכנס ראשון לבית חדש ויפתח את דלת הכניסה – סמל לפתיחת מזלו בזוגיות.


מנהג נוסף על פי העדה העיראקית הוא לתת לרווק או רווקה, את הרך הנולד להגישו לסנדק בברית המילה, ויש המוסיפים כי טוב יעשה אם יחזירו מהסנדק לאימו – דרך המביאה מזל באהבה.

ולאחר שפתחנו את הדרך ואפשרנו למזל להיכנס אל ביתנו, צריכים אנו לדעת כי: "אם רוצה אתה שיאהבוך, היה ראוי לאהבה". לפי דבריו של אובידיוס.

שיהיה באהבה ובשמחה


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

ד"ר יעל אלמוג שטיין MD MPH – ליווי אישי וייעוץ רפואי, וריפוי באמצעות חיבור לאדמה, במושב צלפון – באזור לטרון / ירושלים

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את ד"ר יעל אלמוג שטיין –… קרא עוד

ספטמבר 10, 2026

חגי תשרי היא תקופה מאתגרת למטופלים ולמטפלים. מה לעשות כדי לצמוח ולחזק את הקליניקה גם בתקופה זו

חגי תשרי מתקרבים, ובעוד שבוע בדיוק נשב כולנו סביב שולחן החג של ראש השנה. איתם… קרא עוד

ספטמבר 6, 2026

שמן נבט חיטה

נבט החיטה מהווה כ 2.5% מגרעין החיטה ובעל ערך תזונתי גבוה במיוחד בהשוואה ליתר מרכיבי… קרא עוד

ספטמבר 1, 2026

סירפד הכדורים (Urtica pilulifera)

גם האינדיאנים של צפון אמריקה הכירו בתכונותיו הרפואיות של סירפד הכדורים והשתמשו בו לטיפול בגאוט,… קרא עוד

אוגוסט 30, 2026

חינה/כופר (lawsonia alba)

החינה שימשה לצביעת כפות הרגלים והידיים של המומיות החנוטות משום שהמצרים הקדמונים האמינו שכך יתאפשר… קרא עוד

אוגוסט 30, 2026

דנה ברזני – טיפול ריגשי NLP לנשים בירושלים

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את דנה ברזני - מטפלת רגשית… קרא עוד

אוגוסט 27, 2026