קטגוריה: אוכל בריא

בחירת כלים לבישול בריא

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, מירה כהן שטרקמן נטורופתית N.D ,R.Na
בישול בריא כולל מספר היבטים: רכבי המזון, שיטות הבישול וכלי בישול. במאמר זה אתרכז בבחירת כלי בישול

הקריטריונים העיקריים לבחירת כלי בישול הינם אלו:
• ריאקציות עם המזון
• מוליכות חום
• פיזור חום
• עמידות
• מידת הדבקות המזון
• אפשרות ניקיון
• מחיר

אסקור כאן כלי בישול מוכרים: 
• זכוכית – כלים פופולאריים, לא יקרים, החומר טבעי ולא יוצר ראקציה עם המזון. אבל הזכוכית אינה טובה בהולכת חום ופיזורו, בד"כ המזון נדבק והכלי שביר.


• כלי חרס וקרמיקה – כלים צבעוניים, חלקם לא יקרים וחלקם יקרים מאד. מומלץ להשתמש רק בכלים עם תו תקן מאחר והזיגוג עלול להכיל עופרת שהינה חומר רעיל. יתרונות – אוגר חום, חלוקת חום אחידה, אינו משאיר עקבות מזיקים במזון ומשמש בד"כ גם ככלי אחסון. לכלים אלו גם חסרונות: בד"כ כבדים, מוליכות חום אינה טובה והם נשברים בקלות.

• נירוסטה – פלדת אל חלד – יש בשוק כלים מגוונים מנירוסטה ובמחירים שונים. בד"כ אינם כלים זולים וככל שתחתית הסיר עבה יותר מחירם עולה. הכלי מומלץ לבישול מאחר והנירוסטה כמעט ואינו משאיר עקבות מזיקים במזון. הכלי אינו שביר, עמיד לשנים רבות, קל לניקוי, המזון לא נדבק והוא נוח לאחסון הן במקרר והן בארון. 
חסרונות: מוליך חום לא טוב – יחסית למתכות, פיזור חום לא שווה כי הדפנות דקים והתחתית עבה. יקר אבל שווה השקעה. 

• ברזל יצוק – סירים פופולאריים הן אלו המוכרים כווק והן קדרות אופנתיות. מגיע בגדלים שונים, מאד כבד, לא יקר, אוגר חום ומפזר לאט במידה שווה. 
חסרונות: יוצר ראקציה עם המזון. מתקבלת תוספת ברזל למזונות. מסורבל לניקוי ולאחסון.

• אלגת – כלי בישול המיוצרים בתהליך שריפת אלומיניום: מוליך חום טוב, פיזור חום טוב, ראקציה עם המזון כמעט אינה קיימת, קל לניקוי ולאחסון. מחיר בינוני. כלי בישול עמידים ואיכותיים.

• סירי אמאיל כלי בישול יפים, צבעוניים עשויים ברזל מצופה אמאיל. מחירם זול בד"כ אבל הם מייצרים ראקציה עם המזון ועמידותם נמוכה. הסירים בד"כ דקים והמזון נשרף מהר.


אלומיניום – היתרון היחיד שאני יכולה לחשוב על סירי האלומיניום הוא מחירם הזול. אבל מאחר והם מייצרים ראקציה עם המזון הם אינם מומלצים בבישול בטבעי הבריא. עמידות כלי הבישול נמוכה, הסיר קולט חום במהירות ונוטה לשרוף מזון. נראה לי שעיתם של סירי האלומיניות עברה ביחד עם בישול על גבי פתיליות ושיפור ההיצע בסירי הבישול.

טפלוןכלי בישול פופולאריים מאחר ומאפשרים בישול לא שמן. במהלך השנים האחרונות פותחו כלי בישול איכותיים ויקרים. היתרון בבישול בטפלון הוא שהמזון לא נדבק והחום מתפזר באופן די שוויוני (בסירים האיכותיים). עם זאת עמידותם נמוכה, הם נשרטים בקלות ואז מתגלות שכבות רעילות המשאיר עקבות חומרים מזיקים במזון. מומלץ להיפרד מסיר הטפלון עם השריטה הראשונה.

ליצירת קשר ופרטים נוספים על מירה כהן שטרקמן נטורופתית N.D ,R.Na


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

חגית שאל – טיפול ריגשי באומנות בקרית טבעון

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את חגית שאל - מטפלת רגשית… קרא עוד

דצמבר 4, 2025

שירלי יאס – טיפול רגשי ב- NLP ו- C.B.T לנשים ולנערות בירושלים ואונליין

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את שירלי יאס - מטפלת בעזרת… קרא עוד

דצמבר 3, 2025

עמית הגואל – מטפלת, רואה רוחית H.S.P, מורה ומכשירה מטפלים לפסיכותרפיה הוליסטית/הולותרפיה, בתל אביב

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את עמית הגואל, מטפלת בשיטת ההולותרפיה… קרא עוד

נובמבר 30, 2025

מדריך למטפלים: כך תעודדו תרגול בבית בצורה יעילה ואנושית, ותחזקו את הטיפול מבלי להישמע מטיפים

כמו שכולנו יודעים - תרגול ביתי הוא מרכיב מפתח בכל תהליך טיפולי מוצלח. זה נכון… קרא עוד

נובמבר 30, 2025

אמיר רוזן – ריברסינג נשימה מודעת וטיפול רגשי בבאר שבע ותל אביב

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את אמיר רוזן  OneZone - Breathwork.… קרא עוד

נובמבר 26, 2025

גבע איתן – טיפולי רפלקסולוגיה הוליסטית ורפואה משלימה בצפון

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את גבע איתן, רפלקסולוג הוליסטי מוסמך… קרא עוד

נובמבר 25, 2025