מהי אכילה כפייתית?

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, סיגל תמיר
הכל על אכילה כפייתית.

אכילה כפייתית (או אכילת יתר כפייתית) היא הפרעת אכילה ומצב בו האדם מרגיש חרדה גדולה ומצוקה פנימית כשהדרך להשקיטה היא באמצעות אכילה מרובה. כל מה שצריך לדעת על אכילה כפייתית.

אכילה כפייתית היא הפרעת אכילה, המאופיינת בהתקפים של זלילת יתר ללא שליטה. לעתים הפרעה זו הופכת להיות מסובכת יותר, כאשר היא מלווה בהקאות או שימוש במשלשלים על מנת להפטר מעודפי המזון. מצב זה מוגדר כבולימיה.


אנשים בעלי עודף משקל סובלים בדרך כלל מאכילה כפייתית, כתוצאה מגורמים שונים בחיי היום יום, כך שהאוכל משמש להם מפלט, כאשר הם מחליטים לרזות ולשנות את הרגלי האכילה הקיימים הם פונים לדיאטות שונות (בדרך כלל פונים לדיאטות בזק) שאינן עוזרות להם כצפוי אלא תורמות להנצחת בעיית האכילה לתמיד.

הסיבה הראשית היא משום שדיאטה אינן פותרות את הבעיה מהשורש ואינה מתחשבת בצרכים הנפשיים של האדם, אלא רק הצורך הגופני ולאנשים אלו אין זה נכון כלל.

ניתן לפתור את בעיית האכילה הכפייתית רק בעזרת שינוי התנהגות ע"י שינוי חשיבה, מודעות עצמית ושנוי הרגלים בעזרת שימוש בכלים תוך לימוד ואימון אישי.
יש להקשיב לאיתותי הגוף וכך לשלוט בדחף הזלילה, כמובן ששליטה זו מתאפשרת ע"י עבודה עצמית רבה בעזרת תרגול שנלמד באופן אישי.

מודעות העצמית תסייע לאתר מצבים רגשיים שונים הדוחפים לאכול ויכולה ללמד להפריד בניהם לבין צורך גופני במזון. הגברת מודעות עצמית תעשה על ידי תרגילים שונים הניתנים ומותאמים באופן אישי.

בדרך זו לומדים להכיר דברים חדשים על עצמנו, מנהגים וחשיבה שונה.
אין מזון אסור ואין מזון משמין, אם לומדים לאכול בצורה נכונה, בכמות נכונה ובזמן הנכון.

גישה זו של התאמת תפריט אישי ותוכנית אישית לשינוי התנהגותי תוך ליווי תמיכה ואימון אישיים מביאה לתוצאה חיובית ופתרון בעיית האכילה הכפייתית לתמיד.


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

שרית שלג – מטפלת בתרפיית מימדים אונליין

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את שרית שלג - מטפלת רגשית… קרא עוד

ינואר 19, 2026

איך לגרום למטופלים להגיד "התוכן זה מדבר בדיוק עלי" – ברשתות החברתיות ובאתר שלכם

בין אם אתם מעלים פוסט יומי לפייסבוק או שיש לכם אתר שרץ כבר שנים, המטרה… קרא עוד

ינואר 18, 2026

עמית בן צבי אבני – אבני דרך – טיפול רגשי לנשים בקרית טבעון ואונליין

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את עמית בן צבי אבני -… קרא עוד

ינואר 16, 2026

אסתר דריי -"לחבק את עצמך"- מלווה הוליסטית תודעתית לנשים וילדים במעלה אדומים ואונליין

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את אסתר דריי - "לחבק את… קרא עוד

ינואר 14, 2026

שיווק שקט למטפלים: איך לבנות סמכות מקצועית, ולקבל פניות מלקוחות בלי "לרקוד בטיקטוק"?

אנחנו חיים בעידן שבו נדמה שכדי להצליח בשיווק, צריך להיות מוחצן, רועש ונוכח בכל רגע… קרא עוד

ינואר 11, 2026

הפסיכולוגיה של המלצות: איך לבקש חוות דעת מבלי להרגיש חוסר נעימות?

עבור מטפלים רבים, הבקשה הפשוטה "אשמח אם תוכלו לכתוב עלי המלצה" מרגישה כמו מכשול בלתי… קרא עוד

ינואר 4, 2026