קטגוריה: יוגה ומדיטציה

מדיטציה

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, תחיה כהן אביאלי
המדיטציה היא שיטה המסייעת להרפות את הגוף ובסופו של התהליך להשקיט את תודעתנו כדי להתחבר אל העצמי פנימי שלנו.

קיימות מספר שיטות של מדיטציה. כאשר מתחילים לעשות מדיטציה, חשוב להקדיש שעה קבוע לכך. אפשר להדליק נר ו/או מוזיקה מרגיעה. אפשר לעשות מדיטציה, בעמידה – כאשר הפנים מזרחה, ואז קל יותר למדוט. אפשר לשבת על כיסא בגב זקוף כאשר הראש והצוואר רפויים, הרגלים על הרצפה וכפות הידיים מונחות על הברכיים. אפשרות נוספת ישיבת לוטוס או ישיבה מזרחית, כאשר הגף זקוף, הראש והצוואר רפויים וכפות הרגלים מונחות על הברכיים. אפשר גם לעשות מדיטציה בשכיבה על הגב.
 
בזמן המדיטציה אנו עובדים על מרכזי האנרגיה או על שבע הצ'אקרות. המוח מגיע לגלי אלפא, כמו בזמן השינה, המוח מתפקד במהירות שונה וברגישות קליטה גבוהה.


על מנת למדוט יש להשקיט את המחשבה והדבר קשה מאוד, כיון שדווקא שכאשר אנו מנסים להשקיט את המחשבות באות אלינו כולן ומעסיקות אותנו. בזמן המדיטציה ניתן למחשבות להגיע ולחלוף, לא נילחם בהן. אפשר לחשוב על פרח יפה שאנו אוהבים, עץ, או אפשר  לחשוב על המחשבות כעל בועות המרחפות בחלל ונמוגות. אפשר לחשוב על מנטרות, להתמקד בנשימה, להאזין למוזיקה, אפשר לחשוב על ים, מפל מים, או כל דבר אחר בטבע ולנסות להתמלאות בהם. פטנג'לי משווה את התודעה לבריכה שאבנים נזרקים אליה ויוצרות אדוה. אם לא נפסיק לזרוק את האבנים לא נוכל לראות את תחתית הבריכה.. תחתית הבריכה היא האני האמיתי שלנו, שאליו אנו רוצים להגיע.
 
חשוב כשמחליטים לעשות מדיטציה: 
•לשמור על שעה קבועה ביום. 
•לשבת במקום שקט 
•ללמוד להרפות את הגוף 
•ללמוד להשקיט את התודעה 


מדיטציית ארבעת היסודות מתאימה לעבודה בחיק הטבע. חשוב לעבוד עם ארבעת היסודות –אדמה, מים, אש ואויר. אם נבקש עזרת היסודות האלה ונדע להשתמש בהם כראוי הם ישרתנו אותנו. אם נשתמש בהם שלא כראוי, הם יחוללו תוהו ובוהו בחיינו. אם ארבעת היסודות בגופנו לא יהיו מאוזנים אנו נחווה חולי ומדווה. לכן כדאי לנו להשתמש בהם כראוי ולאזן את גופנו, על מנת שתהיה לנו זרימת דם תקינה יותר וכל המערכות בגוף יפעלו בהרמוניה, ננפץ מסגרות של הרגלים שליליים ובמיוחד שנחוש שלווה.
 
המדיטציה מגבירה את היצירתיות, משפרת את יכולת הריכוז, עוזרת לבריאות הגוף והנפש, משחררת מתחים, מפיגה רגשות שליליים ועם ההתרגעות יש השפעה חיובית ומרעננת על מערכת העצבים, השרירים, תפקוד הגוף ומחזור הדם.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על תחיה כהן אביאלי


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

פנינה ויטלי – פסיכותרפיסטית, מטפלת זוגית ומשפחתית בכפר סבא

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את יעל פנינה ויטלי - פסיכותרפיסטית,… קרא עוד

מרץ 12, 2026

מדוע חדות הראייה שלכם קריטית מתמיד בכבישים חשוכים ובימי לחימה?

נהיגה בלילה היא אתגר עבור נהגים רבים. כאשר משלבים לכך תנאים של מתח ביטחוני, כבישים… קרא עוד

מרץ 10, 2026

המטפלים בקו האש: התפקיד הקריטי של טיפול רגשי ורפואה משלימה בזמני חירום. מה חובה עלינו לעשות?

קהילת המטפלים היא חוד החנית בחיזוק יכולת העמידה של עמינו היקר להיות חזקים בעורף בזמנים… קרא עוד

מרץ 8, 2026

בתשי – "הדרך שלך לעצמך" – אתחול תודעתי: איזון אפילפסיה ושחרור דפוסים חוזרים

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את בתשי צימבלר. האם אתם חיים… קרא עוד

פברואר 26, 2026

יעל אפלבוים כליף – מורה ומטפלת בפלדנקרייז ברמת גן – אונליין

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את יעל אפלבוים כליף - מורה… קרא עוד

פברואר 25, 2026

בלינדה פלדמן – Point Zen – נקודת זן – מטפלת בדיקור סיני בגן-נר

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את בלינדה פלדמן - Point Zen… קרא עוד

פברואר 17, 2026