קטגוריה: יוגה ומדיטציה

מדיטציה

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, תחיה כהן אביאלי
המדיטציה היא שיטה המסייעת להרפות את הגוף ובסופו של התהליך להשקיט את תודעתנו כדי להתחבר אל העצמי פנימי שלנו.

קיימות מספר שיטות של מדיטציה. כאשר מתחילים לעשות מדיטציה, חשוב להקדיש שעה קבוע לכך. אפשר להדליק נר ו/או מוזיקה מרגיעה. אפשר לעשות מדיטציה, בעמידה – כאשר הפנים מזרחה, ואז קל יותר למדוט. אפשר לשבת על כיסא בגב זקוף כאשר הראש והצוואר רפויים, הרגלים על הרצפה וכפות הידיים מונחות על הברכיים. אפשרות נוספת ישיבת לוטוס או ישיבה מזרחית, כאשר הגף זקוף, הראש והצוואר רפויים וכפות הרגלים מונחות על הברכיים. אפשר גם לעשות מדיטציה בשכיבה על הגב.
 
בזמן המדיטציה אנו עובדים על מרכזי האנרגיה או על שבע הצ'אקרות. המוח מגיע לגלי אלפא, כמו בזמן השינה, המוח מתפקד במהירות שונה וברגישות קליטה גבוהה.


על מנת למדוט יש להשקיט את המחשבה והדבר קשה מאוד, כיון שדווקא שכאשר אנו מנסים להשקיט את המחשבות באות אלינו כולן ומעסיקות אותנו. בזמן המדיטציה ניתן למחשבות להגיע ולחלוף, לא נילחם בהן. אפשר לחשוב על פרח יפה שאנו אוהבים, עץ, או אפשר  לחשוב על המחשבות כעל בועות המרחפות בחלל ונמוגות. אפשר לחשוב על מנטרות, להתמקד בנשימה, להאזין למוזיקה, אפשר לחשוב על ים, מפל מים, או כל דבר אחר בטבע ולנסות להתמלאות בהם. פטנג'לי משווה את התודעה לבריכה שאבנים נזרקים אליה ויוצרות אדוה. אם לא נפסיק לזרוק את האבנים לא נוכל לראות את תחתית הבריכה.. תחתית הבריכה היא האני האמיתי שלנו, שאליו אנו רוצים להגיע.
 
חשוב כשמחליטים לעשות מדיטציה: 
•לשמור על שעה קבועה ביום. 
•לשבת במקום שקט 
•ללמוד להרפות את הגוף 
•ללמוד להשקיט את התודעה 


מדיטציית ארבעת היסודות מתאימה לעבודה בחיק הטבע. חשוב לעבוד עם ארבעת היסודות –אדמה, מים, אש ואויר. אם נבקש עזרת היסודות האלה ונדע להשתמש בהם כראוי הם ישרתנו אותנו. אם נשתמש בהם שלא כראוי, הם יחוללו תוהו ובוהו בחיינו. אם ארבעת היסודות בגופנו לא יהיו מאוזנים אנו נחווה חולי ומדווה. לכן כדאי לנו להשתמש בהם כראוי ולאזן את גופנו, על מנת שתהיה לנו זרימת דם תקינה יותר וכל המערכות בגוף יפעלו בהרמוניה, ננפץ מסגרות של הרגלים שליליים ובמיוחד שנחוש שלווה.
 
המדיטציה מגבירה את היצירתיות, משפרת את יכולת הריכוז, עוזרת לבריאות הגוף והנפש, משחררת מתחים, מפיגה רגשות שליליים ועם ההתרגעות יש השפעה חיובית ומרעננת על מערכת העצבים, השרירים, תפקוד הגוף ומחזור הדם.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על תחיה כהן אביאלי


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

תינא שירין הרוניאן – מטפלת רגשית ומנחת תהליכי התפתחות אישית, גוף-נפש-רוח.

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את תינא שירין הרוניאן - מטפלת… קרא עוד

יוני 24, 2026

שוב פספסת לקוח כי היית בטיפול? יש פתרון.

בעידן הדיגיטלי של היום, כשכל מי שמחפש טיפול חייב לקבל מידע מלא ומיידי על המטפל,… קרא עוד

יוני 21, 2026

טיפול בקונדילומה – האם ניתן להסיר קונדילומה בפגישה אחת?

קבלת אבחנה של קונדילומה מעוררת שאלות. האם ניתן להסיר בפגישה אחת? לרוב כן, תלוי בגורמים… קרא עוד

יוני 15, 2026

לקוחות מתקשרים אבל לא מגיעים לטיפול? כלים מעשיים לניהול שיחה עם לקוחות פוטנציאליים

שיחת הטלפון הראשונה (או יצירת הקשר באמצעות הודעה) בין מטפל ללקוח פוטנציאלי משפיע בצורה קריטית… קרא עוד

יוני 14, 2026

יוסי זיטון – טיפול והנחיית נשימה מעגלית (ריברסינג) במשמר הירדן

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את יוסי זיטון - מטפל מוסמך… קרא עוד

יוני 8, 2026

שיווק מפה לאוזן עדיין עובד מצויין, אבל המטופלים של היום צריכים הוכחה נוספת

מאת: צוות אלטרנטיבלי.שיווק מפה לאוזן הוא עדיין אחד ממקורות המטופלים החזקים ביותר עבור מטפלים ברפואה… קרא עוד

יוני 7, 2026