קטגוריה: אוכל בריא

קישואים כתרופה

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, ליליה גולובטי
קישׁוּ‏א הוא מין במשפחת הדלועיים ונפוץ בעיקר בגני ירק. בנוסף להיותו ירק מאכל, הקישוא יכול לעזור גם בבעיות עיכול, אנמיה, גאוט, השמנת יתר ועוד

הקישואים שייכים למשפחת הדלועיים וארץ מולדתם ארצות הברית, אך כיום אפשר למצאם בכל העולם. הקישוא מכיל מעט פחמימות, פקטין, מינרלים מבססים, כגון אשלגן ונתרן, מעט ברזל ונחושת, ויטמין  C, A ,  B3 ,B2 ,B1 ועוד. הוא עשיר בתאית ומפעיל את הפריסטלטיקה של המעיים, מגביר הפרשת אנזימי העיכול, מזרז ומשפר את תהליך העיכול כולו.

קישואים בתזונה עוזרים למנוע ייצור עודפי כולסטרול וגם מסיבה זאת הם מומלצים במיוחד בתפריט של אוכלוסיה המבוגרת. הסיבים התזונתיים של הקישואים משפרים ומזרזים הוצאת טוקסינים (רעלנים) מהגוף.


בקישואים הצעירים שאורכם 20 – 25 ס"מ אפשר להשתמש כבתרופה.

משתמשים בקישואים טריים, מבושלים או מאודים. המתכון פשוט מאד: מגורדים דק קישוא עד שיראה כעיסה. מכינים כל פעם טרי!

מתחילים לאכול את עיסת הקישוא מכף אחת ביום ובהדרגה מגיעים ל- 1/2 כוס פעמיים עד שלוש ביום, חצי שעה לפני האוכל. הטיפול נמשך חודש וחצי – חודשיים ואז מפסיקים אותו ל- 10 ימים. במידת הצורך אפשר לחזור על הטיפול.

אז למי הטיפול הזה מומלץ?
לאנשים עם בעיות במערכת הקרדיו-וסקולרית כגון: איסקמיה, תעוקת לב, יתר לחץ דם, תרשת עורקים, הפרעות קצב.

לסובלים ממחלות כבד, אבנים בכיס מרה, סוכרת, קוליטיס, אנמיה, גאוט, השמנת יתר, נדודי שינה, בצקות מסיבות שונות, מחלות עור ועוד.


לאנשים הסובלים מאולקוס בקיבה או בתריסריון, מגסטריטיס (עם עודף חומציות), פנקראטיטיס מומלץ להשתמש בקישואים מגורדים שעברו בישול או אידוי (עדיף). אפשרות נוספת –  להשתמש במיץ קישואים טרי. מתחילים מכף פעם או פעמיים ביום, עולים בהדרגה ומגיעים לכמות של חצי כוס מיץ 3 – 4 פעמים ביום 15 – 20 דקות לפני האוכל. לאנשים עם בעיות במערכת העיכול בשלב האקוטי או למי שיש לו רגישות מוגברת למיץ, מוהלים אותו במים ביחסים שווים (כלומר כוס תערובת).

ומה עם האנשים שלא סובלים מהמחלות שצוינו קודם?
לא צריך להיות חולה כדי לאזן תהליכים בגוף ולהתנקות מרעלנים שצברנו!

נסו, תיהנו ותשתפו! בהצלחה! 

אין לראות במידע זה המלצה לטיפול רפואי. בכל מקרה יש לפנות לרופא המטפל.


הנהלת האתר

מאמרים אחרונים

נימי יצחקי – טיפולים רגשיים CBT יעוץ זוגי ופסיכותרפיה בתל אביב

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את נימי יצחקי - פסיכותרפיסטית מוסמכת… קרא עוד

אוגוסט 20, 2026

חוה בן יהודה – טיפול רגשי לפחדים ולחרדות בשיטת EMR בקריות ובחיפה

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את חוה בן יהודה - מטפלת… קרא עוד

אוגוסט 11, 2026

נעמי לאלזר – לעוף רחוק – טיפול בקשיי קשב וריכוז בשיטת אירלן בבאר שבע

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנחנו שמחים להכיר לכם את נעמי לאלזר – מייסדת מרכז… קרא עוד

אוגוסט 10, 2026

אורה זהר גולדמן – תקשור וליווי רוחני בקרית טבעון

במסגרת מדור המומלצים של אלטרנטיבלי אנו שמחים להכיר לכם את אורה זהר גולדמן, מתקשרת ומלווה… קרא עוד

אוגוסט 2, 2026

איך להציג את הסיפור האישי בפרופיל המקצועי שלך כמטפל כך שיחבר אליך לקוחות חדשים

בואו נלמד איך להציג ולשתף את הסיפור האישי שלנו בתוך הפרופיל המקצועי בצורה מעוררת השראה… קרא עוד

אוגוסט 2, 2026

צרכנות נבונה מתחילה בשאלה אחת פשוטה לפני כל קנייה

אנחנו חיים בעולם שמעודד אותנו לקנות מהר. כפתור אחד, והחבילה בדרך. הנוחות הזו נהדרת, אבל… קרא עוד

יולי 28, 2026