מאת: פורטל אלטרנטיבלי, מירה כהן שטרקמן (N.D.) (R.Na)
סובלים מצרבת, בחילה, כאבי בטן, נפיחות? כנראה שאתם סובלים מחיידק ההליקובקטר פיילורי
בריאות טובה מתחילה במערכת עיכול תקינה. מסלול המזון במערכת העיכול מתחיל מהפה ומסתיים בפי הטבעת – זהו צינור ארוך ומפותל באורך של כ 12 מ'. ה PH לאורך צינור העיכול משתנה והחומציות הגבוהה ביותר נמצאת בקיבה. מידת החומציות של הקיבה אמורה להישאר שם ולא לעבור באמצעות ריפלוקס אל צינור העיכול העליון שכן אז עלולים להיווצר דלקות כיבים ואפילו סרטן.
חומציות הקיבה ביחד עם חבורת חיידקים טובים, הם התנאים החשובים לחיסול חיידקים ופאתוגנים למיניהם, שכל מטרתם היא הישרדות באמצעות תקיפת הגוף. חיידקים אלו מזינים עצמם באמצעות ההמזון שבצינור העיכול ואפילו באמצעות הריסת תאי הגוף. אני מתארת כאן "מלחמת גוג ומגוג" של חיידקים- והתיאור אינו מוגזם. כחמת הבריאות הינה ביצירת תנאים סביבתיים הולמים שיאפשרו הומיאוסטזיס.
במאמרי כאן לא אדון בהפרעות שונות במערכת העיכול אלא אתרכז בחיידק אכזרי מאד הידוע בשמו – הליקובקטר פיילורי.
החיידק אוהב סביבה יותר בסיסית מזו המצויה בקיבה אבל יודע, באמצעות פעילות אינזימטית שלו, לארגן לעצמו מקום ישיבה נוח בדפנות הקיבה. בדרך כלל ההליקובקטר פיילורי מתיישב בתריסריון. אבל כפי שאמרתי, הוא גם יודע ליצור לעצמו סביבה המתאימה בדפנות הקיבה, בין הרירית לשכבת המוצין. ברוב כיבי התריסריון מוצאים הליקובקטר פיילורי.
הרפואה הקונבנציונאלית:
מאתרת את החיידק באמצעות בדיקת נשיפה או בדיקת צואה. בבדיקת נשיפה ניתן לאתר אותו כשהוא מתיישב במערכת העיכול העליונה אבל כדי לאתרו במערכת העיכול התחתונה ראוי לעשות בדיקת צואה שהיא יותר יקרה.
הרפואה הטבעית מתבוננת על הסימפטומים מהם האדם סובל כגון: צרבת, בחילה, כאבי בטן, נפיחות, כיב ומטפלת במצב באמצעות תזונה טבעית וצמחי מרפא.
אחד הדגשים ברפואה הטבעית בהתמודדות עם מצבים כאלו: הפחתת סטרס באמצעות איזון גוף נפש, מדיטציה, פרחי באך ופעילות של מודעות עצמית. אבל הדבר הראשון בטיפול טבעי בהליקובקטר פיילורי: תזונה טבעית וצמחי מרפא.
רפואה טבעית
מזונות מומלצים:
תזונה עתירה סיבים מסיסים על מנת למנוע גירוי מדפנות הקיבה: גריסי פנינה, אורז, דוחן, בננות, בטטות, כרוב, אבוקדו.
יש מצבים של פגיעה בדפנות מערכת העיכול ולכן מומלץ לאכול את הירקות, בפרט הכרוב, כשהם מאודים.
מיץ חמוציות – ידוע כמוצר טבעי לטיפול בדלקות בדרכי השתן. מנגנון הפעולה שלו פועל באמצעות עיכוב תחרותי עם החיידק על אתרי ההצמדות לרירית וכך אינו מאפשר לחיידק להיצמד לרירית. כך החיידק אינו יכול להתרבות.
למיץ החמוציות יש איכות אנטי בקטריאלית למרות שהוא עצמו אינו מחסל את החיידק.
חשוב מאד – להימנע ממתקים ומזונות מתוקים. אלו המזונות האהובים על החיידקים וגורמים להם לשגשג.
שום – אחד מנפלאות הטבע. יש לו פעילויות אנטי בקטריאלית ואנטי סרטנית החשובות מאד להתמודדות עם חיידקים אכזריים כמו ההליקובקטר פיילורי.
צמחי מרפא:
הקינמון – עוצר את ייצור האינזימטי המאפשר לחיידק הליקובקטר לנטרל חומציות כדי להתבסס בדפנות הקיבה.
מרתח קינמון: 2 מקלות קינמון- לבשל ב 2 כוסות מים, בסיר סגור במשך 15 דקות. לשתות במשך היום.
צמחי מרפא ייעודיים נוספים: קמומיל, טימין, עלי זית, אכיניצאה, פיליפנדולה, פאפאיה, פוליגונום, היפריקום ועוד.
חשוב מאד – ליטול צמחי מרפא רק בליווי יעוץ מקצועי נטורופתי כדי להמנע מנזקים.
פרוביוטיקה ופרה ביוטיקה:
חשוב מאד לחזק את צבא החיילים הטובים אלו הם אוכלוסיית החיידקים הטובים במערכת העיכול. במצבים קריטיים כדאי ליטול תוספים של פרוביוטיקה בשילוב עם תזונה ייעודית המייצרת חיידקים כאלו במעיים. גם על כך כתבתי מאמר במדור רפואה טבעית ותמצאו אותו באתר ארגמן.
חשוב מאד!!
כאשר יש חשש או מתגלה הליקובקטר פיילורי- לטפל במצב מייד!
החיידק גורם לכיבים שעלולים להתפתח לסרטן וההתמודדות עם המצב תהייה הרבה יותר מורכבת.
ליצירת קשר ופרטים נוספים על מירה כהן שטרקמן נטורופתית N.D ,R.Na
המים הם מרכיב חיוני והכרחי לתפקוד מערכות הגוף, מאחר שגוף האדם מורכב מכ-2/3 נוזלים. יש…