מאת: פורטל אלטרנטיבלי, מירה כהן שטרקמן נטורופתית N.D ,R.Na
על האיכויות המיוחדות במינן של צמח החרדל והשפעתן הטובה על מלנכוליה שמגיעה לעיתים כך סתם, כאילו ללא סיבה…
באחד משעורי התזונה במגמת נטורופתיה למדנו את הטיפול התזונתי בתופעות הקדם ויסתיות. אני זוכרת את הספק הרב שהתעורר בי כשהמורה לימד אותנו שקבלת הוסת אינה חייבת להיות מלווה בכאבי ראש, דכדוך, מלנכוליה, תשוקה למתוק ועוד ועוד. באותה העת הייתי עדיין עורכת דין עם חשיבה קונבנציונלית ואמרתי לעצמי שהוא פשוט אינו יודע, כי מעולם לא קיבל וסת.
במהלך השנים הבנתי שמה שנראה בלתי אפשרי הוא בהחלט אפשרי ואפילו פשוט ויום יומי. בלימודי הרפואה הטבעית גיליתי את האיכויות המיוחדות במינן של צמח החרדל והשפעתן הטובה על מלנכוליה שמגיעה לעיתים כך סתם, כאילו ללא סיבה. כעת, בתקופת מעברי עונות (אביב- קיץ) יש כאלו שסובלים מקשיי הסתגלות המתבטאים לעיתים בדכדוך וזה הזמן להציג את החרדל.
כבר בימי קדם השתמשו בחרדל למאכל ולמרפא. הצמח מוזכר פעמים רבות במשנה ובתלמוד וחז"ל קבעו שאכילת חרדל מידי חודש מונעת מחלות, אך יש להימנע משימוש יום יומי בו מפני שהוא מחליש את הלב (ברכות מ.). הרמב"ם ממליץ לאכול בימי הקיץ מאכלים קרים ובימי החורף מאכלים חמים ובכל מקרה לאכול מעט מהחרדל (הלכות דעות).
בתקופה המודרנית, משהחלו לפתח את התרופות ההומאופתיות, החל השימוש בצמח לטיפול גם ברובד הרגשי של האדם. אדוארד באך, רופא אנגלי שחי ועבד לפני כ 110 שנים, גילה שיטת ריפוי באמצעות התכונות האנרגטיות של פרחי צמחי בר, עצים ושיחים (השיטה מכונה היום של שמו :"פרחי באך"). הוא מצא שלפרחי החרדל יש סגולות ריפוי למצבי דכדוך שבאים על רקע הורמונלי שמלווים לעיתים גם בכאבי ראש, עצבנות, רגישות יתר בעיקר בתקופה שלפני הוסת או אחרי לידה או בתקופת הפסקת הוסת. לעיתים מופיעה עננה בלתי מוסברת שמגיעה ונעלמת. התופעה מוכרת גם אצל גברים. תמצית החרדל מסייעת לסילוק העננה ועוזרת לגלות את השלווה והיציבות הפנימיים ואת שמחת החיים. התמצית עובדת על תדר אנרגטי גבוה ואפשר לשלבה עם כלים אחרים מרפואה תדרים כגון אבני מרפא, למשל אבן המונסטון.
זרעי החרדל משפיעים גם על הרובד הפיסי של האדם ולכן נחשבים לצמח מרפא. הם ממריצים את מחזור הדם, מעודדים הזעה, משתנים, מקלים על כאבי שלד ושרירים, יעילים לניקוי המעיים ואבני כליות וטובים להצטננויות, נזלות ודלקות אוזניים.
לטיפול בכאבי שלד מומלץ לכתוש זרעי חרדל ולערבבם בשמן זית מחומם או לטגנם קלות בשמן. לטבול בד עדין או תחבושת בשמן ולהניח רטיות על המקום הכואב. כדאי לחזור על כך במשך כשבועיים. לטיפול בדלקות אזניים אפשר למרוח את השמן בחלק החיצוני של האוזן, בעדינות רבה כדי לא לפגוע בחלק הפנימי.
לטיפול בכאבי רגליים אפשר להרתיח כף זרעי חרדל בליטר מים, לצנן מעט ולטבול בהם את כפות הרגליים למשך 20 דקות. ההקלה תורגש די מהר.
** ראוי להימנע משימוש בזרעי החרדל בטיפול בילדים, בפצעים פתוחים, מחלות כליה ובעיות ורידים ובכל מקרה מומלץ להיוועץ עם מומחה לצמחי מרפא.
שדות החרדל מרהיבים ביופיים בחודשי הסתיו והחורף. הפרחים הצהובים הצפופים יכולים לתת הרגשה עמוקה של טוהר. הצבע הצהוב מחזק את יכולת החשיבה המנטלית והביטחון העצמי כך שטיול בשדות החרדל יעבוד על הרבדים הרוחניים והרגשיים של האדם ויהיה מרומם ומחייה.
ליצירת קשר ופרטים נוספים על מירה כהן שטרקמן נטורופתית N.D ,R.Na
השם שלנו הוא חשוב וקובע לא מעט ממהלך חיינו. לכן רבים מתייעצים עם רבנים, מקובלים…
שיטת אלכסנדר שייכת לזרם הרפואה המשלימה, אשר מטפלת באדם באופן הוליסטי. הטיפול עוזר לתקן את…
בררנים במיטה או מלאים בתשוקה חסרת רסן - חשבו את מספר המיניות שלכם ודעו איזה…