אגוזי קשיו עשירים בשומן (46%) המכיל כמות גבוהה יחסית של חומצות שומן חד בלתי רוויות (68%) ורק 15% חומצות שומן…
צמח החילבה (גרגרנית יוונית) משמש כצמח מרפא מרכזי בקרב יהודי תימן ואתיופיה.
ברפואה העממית שימש מיץ הכרוב כתרופה לריפוי כיבי קיבה וכנגד מחלות זיהומיות.
מוצאו של הפרי מברזיל וזרעיו נדדו בדרכי המסחר של התרבויות הקדומות עד מרכז אמריקה.
הקקאו למרבה ההפתעה מכיל פנולים בכמות גבוהה יותר מאלה המצויים ביין אדום, פי שלוש מתה ירוק ופי חמש מתה רגיל.
מחקרים מראים כי מיצויים מעלי המליסה גורמים להרגעת עוויתות שרירים,טובים כנגד דיכאון, סופחים גאזים ומורידים חום.
המרווה היא אחד מצמחי המרפא הנפוצים ביותר בשימוש בקרב ערבי ישראל. המין הנפוץ ביותר בארץ נקרא מרווה משולשת.
נבט החיטה מהווה כ 2.5% מגרעין החיטה ובעל ערך תזונתי גבוה במיוחד בהשוואה ליתר מרכיבי החיטה.
לענת המדבר או "שיח" בפי הערבים נחשבת אצל הבדווים לגי'נסינג המקומי, או במילים אחרות "למלך עשבי המרפא".