מחשבה, מילים, עשייה ותוצאה
מאת: פורטל אלטרנטיבלי, מיכל בן-עמי – 'מראת דרך'
לא פעם נאמר לנו שמחשבה יוצרת מציאות. אם כן מהם הכלים להם נזדקק בדרך ליצירת המציאות בה אנו רוצים לחיות?
לא פעם נאמר לנו שמחשבה יוצרת מציאות. אבל בין המחשבה למציאות עצמה ישנה דרך שצריך לעבור ולא די בסיסמא: "תחשוב חיובי – יהיה חיובי", סיסמא זו צריכה להיות מלווה בעשייה.
הדרך הכי קלה להבנת התהליך היא הדמייתו ליציאה לטיול – הכל מתחיל במחשבה אחת יחידה: למה אני שואף? מה הייתי רוצה להשיג בחיי? שהרי אי אפשר לצאת לדרך אם לא יודעים לאן רוצים להגיע.
עכשיו, אחרי שיש לי יעד, והגדרתי לעצמי את המטרות אותן אני רוצה להשיג, עלי לתכנן את המסלול.
כשאנו מתכננים יציאה לטיול – נקודת המוצא שלנו היא שאנחנו הולכים ליהנות, לחוות.
אנו מתכננים היטב את המסלול ואת נקודות המנוחה, את הנופים והאתרים שאנו רוצים לראות בדרך עד להגעה ליעד. אנחנו מתכננים את מספר הימים שעומדים לרשותנו – כשלכל יום יש את תכנית הפעולה המיועדת לו – וכן, גם מנוחה אל מול הים היא תכנית.
בשום שלב של התכנון לא עולה על דעתנו הפנצ'ר בגלגל או פקק התנועה שעשויים לעכב אותנו בדרך, הדבר המניע אותנו קדימה הוא ההתרגשות והציפייה לקראת הטיול.
בהתאמה, כשאנו מדברים על הטיול – לרוב נתייחס אליו בצורה חיובית תוך שימוש במילים הולמות – "הולך להיות כיף מאוד", "כמה שאני הולך ליהנות מהדרך", "אני מתרגש לקראת הנסיעה" וכו'.
והיה ואחרי שיצאנו לדרך גילינו שיש לנו פנצ'ר בגלגל – אנחנו לא עוצרים בצד הדרך וממררים על מר גורלנו – אנו יוצאים מהאוטו, נעזרים בציוד ובמשאבים שלרשותנו, מחליפים גלגל ומיד ממשיכים קדימה בדרכנו אל היעד המיוחל.
באופן דומה לכך – עלינו לנקוט בדיוק באותן פעולות כשאנו מתכננים את חיינו.
מרגע ביצוע הגדרה מחדש של המקום אליו אנו רוצים להגיע, ניתן לתכנן את הדרך ולהתחיל לצעוד לעבר היעד.
התכנון צריך מלוווה בחשיבה חיובית, אמירות חיוביות והבנה שהדרך עשויה להיות רצופה מהמורות, אולם מהמורות אלו לא עוצרות בעדנו – אנו משתמשים במשאבים העומדים לרשותנו בכדי לעבור אותן וממשיכים הלאה. שימוש בחשיבה חיובית, ושימוש במילים חיוביות מסייעים לנו להמשיך קדימה ולראות את המכשולים שעשויים להופיע בדרך כאתגר או כחווית למידה ממנה נפיק לקחים לטובת התמודדות עם האתגר הבא.
אם הגענו ל'מבוי סתום', נעצור לרגע ונחשוב מה הצעד הבא – מה האפשרויות העומדות בפנינו ונתכנן מחדש את המשך הדרך אל היעד שלנו (בדיוק כמו הג'י פי אס ש"מחשב מסלול מחדש").
רגעי משבר ישמשו אותנו כנקודות המנוחה שלנו – אז נעצור, נדמיין לנגד עינינו את המטרה אליה אנו שואפים להגיע, נאפשר לעצמנו להרגיש את הסיפוק, האושר, ההנאה וכל מה שעולה כאשר אנו מדמיינים עצמנו חיים את החלום – ומכאן נשאב כוחות להמשך הדרך תוך הסתכלות תמידית קדימה.
ורגע לפני שיוצאים לדרך, חשוב לוודא שיש לנו את הכלים הנכונים: אמונה, נחישות, והכרה אמיתית בערך העצמי שלנו. כשאנו מצוידים בכלים אלו – אין יעד שלא נצליח לכבוש.