מאת: פורטל אלטרנטיבלי, הלל לרנר
התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית.
התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קולומבוס כינה את התירס בשם "מיז" שמשמעו בשפת המקומיים "מקור חיים". מסופר שהמתיישבים הראשונים באמריקה הצפונית שנחתו בחופי מסצו'סט, כמעט גוועו ברעב עד שהאינדיאנים המקומיים לימדו אותם לגדל תירס. התירס הובא לאירופה במאה ה 16 ומשם התפשט לשאר חלקי העולם ובמקביל המתישבים הלבנים באמריקה החלו להפיץ את גידוליו. בארץ ישראל הוא אוקלם מעט לפני מלחמת העולם הראשונה ונזרע בשדות המושבה כינרת.
התירס עשיר בעמילן, אך לחלבון שלו הזאין ערך תזונתי נמוך משום שדל בחומצת אמינו חיוניות כגון מטיונין ליזין וטריפטופן. כאשר משרים את התירס בסיד כפי שנוהגים המקסיקנים בזמן הכנת הטורטילס, הופך הטריפטופן לזמין וערכו התזונתי של התירס עולה. שמן נבטי התירס עשיר בחומצות שומן רב בלתי רוויות, בויטמין E ובבטא קרוטן.
דלקות בדרכי השתן: לחלוט שערת תירס ולשתות 4-3 כוסות ביום, או לבשל את העלים העוטפים ולשתות.
אבנים בכליות: לחלות שערות תירס בליטר מים שרתחו ולהוסיף חופן עלי פטרוזיליה. לשתות 4-3 כוסות ליום
כוויות: לטחון את הגרגרים של התירס ולחבוש בהם את אזור הכוויה. התירס מכיל 50% חומצות שומן רב בלתי רוויות בעלות פעילות אנטי דלקתית המשקמת את העור.
עצירות: לאכול קלח תירס. הקלח מכיל הרבה סיבים תזונתיים המשפרים את ניעות המעיים.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר