אננס – אננס יתרונות בריאותיים
מאת: פורטל אלטרנטיבלי, לילית בנדל
פרי טרופי טעים עם איכויות ותועלות בריאותיים.
הידעתם? לאננס יש הרבה יתרונות בריאותיים בפרי האננס מצוי אנזים בשם ברומלין, אנזים זה עוזר לפירוק חלבונים. פעולתו זו היא למעשה תרומה עיקרית שלו לעיכול. הברומלין מאוד עוזר נגד מצבים דלקתיים רבים.
האננס הוא יליד פרגוואי שבדרום אמריקה ומשם התפשט לאיי הודו. האגדה מספרת שקולומבוס הוא זה שהביא את הפרי לאירופה מדרום אמריקה.
האננס גדל מצוין באקלים טרופי כמו בתאילנד, הודו, הוואי ואזורים טרופיים בדרום אמריקה ואפריקה. בארץ הוא גדל בחממות שמדמות אקלים טרופי.
האננס שייך למשפחת הברומלים ועשיר ביותר באנזימים. אנזים הברומלין שנמצא באננס הוא בעל ערך תזונתי בריאותי גבוה.
טעמו של האננס – מתוק חמצמץ ועסיסי ביותר.
פרי האננס מכיל ויטמין C בכמות גדולה, והוא חשוב לחיזוק העצמות, חיזוק המערכת החיסונית ומכיל עוד ויטמינים ומינרלים רבים.
ברומלין:
התועלת העיקרית של אנזים הברומלין הוא בתהליכי העיכול.
– עוזר בפירוק החלבונים שבמזון.
– עוזר לבריאות הפה והחניכיים.
– עוזר בניקוי דרכי הנשימה.
– עוזר בסילוק ליחה מהגרון.
– מיץ אננס קוטל תולעי מעיים.
הברומלין ותכולת הויטמין C שהוא מכיל מאיצים תהליכי ריפוי בגוף. מפיקים תועלת רבה במחלות פרקים בעיקר אוסטאוארטריטיס, בזכות השילוב של ברומלין וויטמין C שבו.
הברומלין יעיל בריפוי חבלות ספורט.
האנזימים טובים לריכוך בשר בתחמיץ (מרינאדה).
מצוין נגד בחילות הריון.
ועוד…….
התועלת הבריאותית הרבה היא אך ורק מפרי טרי.
קיימים מתכונים רבים המשלבים אננס:
• עוגות
• גלידת אננס עשויה עם קצפת
• סורבה אננס ובהגשה סירופ מייפל מעל.
• פנקייק עם אננס וסירופ מייפל (מתכון בהמשך)
• סלט וולדרוף קלאסי
• תפריטים רבים לצלייה של בשר כמרכך בשר וטעם
• מתכוני סלטים בשילוב אננס
• קינוחים ומנות אחרונת
• יין אננס או ליקרים
אפשר להשתמש בפרי טרי (להפיק את התועלות הבריאותיות של הפרי) ואפשר להשתמש בפרי משומר. אני דוגלת באכילת פרי טרי שמיץ ניגר מהנגיסה הראשונה.
מתכון לפנקייק קל ומהיר הכנה. ילדים אוהבים לאכול אותם ואפילו לעזור בהכנתם.
חומרים להכנת 10-12 לביבות:
– 1 כוס קמח רגיל (אפשר לנסות לערבב חצי כמות של קמח מלא, אין לי ניסיון בזה).
– 2 כפיות אבקת אפייה
– 2 כפות סוכר (או פחות)
– 1 ביצה
– 3/4 כוס חלב
– 2 כפות שמן רגיל
– 1 שקית סוכר וניל
מגוון סירופים: מייפל, שוקולד, רכז רימונים ועוד….
הכנה:
1. מערבבים: קמח ואבקת אפייה יחד, מסיפים את הסוכר.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצה, החלב , סוכר וניל ושמן.
3. שופכים את הנוזלים לתוך הקמח, מערבבים לא מדי חזק בכדי שאבקת האפייה לא תאבד את יעילותה.
כלים:
– מחבת טפלון או מחבת עם שקעים או רינגים מיוחדים לפאנקייק.
אם עושים במחבת: שופכים עם מצקת 3 – 4 מצקות (לפי גודל המחבת)
אם עושים עם רינגים אפשר אחד אחד או 2-3 לפי גודל המחבת.
אין צורך להפוך, זה מתנפח מאבקת האפייה. מספר רגעים, להוציא וכך להמשיך עד גמר התערובת. מערימים בצלחת.
בהצלחה.
ליצירת קשר ופרטים נוספים על לילית בנדל