טיפול באכילת יתר והשמנה אצל ילדים
מאת: פורטל אלטרנטיבלי, סיגל תמיר
מה ניתן לעשות וכיצד ניתן לטפל באכילת יתר והשמנה אצל ילדים?
קבלו כללי ברזל וטיפים להרזיה. אכילת יתר, השמנה ודיאטה מותאמת לילדים נפוצה בעולם בכלל המערבי ובישראל בפרט. האם ניתן לטפל בבעיית אכילת יתר והשמנה אצל ילדים? כמובן שניתן ובהצלחה כמעט מוחלטת, קראו והקפידו על הכללים וההצלחה שלכם מובטחת.
כידוע, ישנם ילדים אשר להם תאבון גדול מהרגיל, הם מרגישים שהם רעבים רוב הזמן ולכן רוצים לאכול כל הזמן.
קל מאד לפתות ילדים כאלה לאכילה ובדרך כלל יסכימו לאכול תמיד כשמציעים להם, אין להם תחושת שובע כלל ולכן אינם יודעים מתי להפסיק לאכול.
ילדכם אינם מודעים לסיבות שגורמות להם לרצות לאכול ללא הפסק הרבה יותר מכפי שהם צריכים על מנת לגדול ולהתפתח באופן תקין.
אתם אלו שצריכים להבין שאכן קיימת בעיה כלשהו ושמאחורי בעיית האכילה מסתתרת בעיה אשר גורמת לבעיית האכילה שהרי האכילה הינה רק סימפטום ולא בעיה.
על פני השטח הבעיה נראית כבעיה, מכוון שבעקבות אכילת יתר נוצרת השמנת יתר אך מכוון שקיימת בעיה פנימית יותר יש צורך לבדוק ולהיוועץ באדם מקצועי.
יש לבדוק ולגלות מהם הגורמים לבעיה ומה גורם להחרפת הבעיה, הרבה פעמים זו התנהגות מסויימת שלכם ההורים, לכן ברוב המקרים יש צורך בהנחיות מסויימות להורים במקביל לטיפול בילדים.
ודאי שלא יעזרו תלונות אל עבר הילד וזיכרו שככל שתיגעו בבעיה הכואבת באופן ישיר כגון: "אתה אכלת מספיק, תראה כמה אתה שמן" או "תפסיק לאכול כבר שלא תשמין עוד" הבעיה תחריף יותר ויותר ותהפך לבעיה עמוקה יותר.
כמובן שככל שמחליטים לטפל בגיל צעיר יותר, כך טוב יותר ויחד עם זאת אף פעם לא מאוחר.
ובכן להלן עצות מועילות בנוגע לבעיה:
1. עליכם להקנות לילדכם הרגלי אכילה נכונים, במקום לכעוס עליו על שאינו אוכל כראוי תקנו את הטעויות ולמדו אותו מפני שהוא צעיר מדי בכדי להחליט מה עליו לאכול והיכן יש חלבונים, פחמימות וכו' על מנת ליצור תפריט מאוזן.
2. למדו אותו ללעוס היטב עם הפסקות בין נגיסה לנגיסה, אכילה מהירה אינה טובה לאף אחד ולכן אתם אלו שצריכים להוות עבורו דוגמא אישית ולאכול לאט.
3. להגביל את האכילה למטבח בלבד, לא מסתובבים עם אוכל בבית, לא אוכלים ישירות מסירים, האכילה תעשה רק בצלחות ושוב גם כאן השינוי צריך להיות אצלכם, מפני שלא ניתן לדרוש מילד מה שאינכם מבצעים בעצמכם.
4. השתדלו להחזיק בבית מזון בריא יותר, פחות דברי מתיקה, פחות פיתויים אם יש מוצרים מסויימים שאתם יודעים שהם מפתים יותר את ילדכם, המנעו מלקנות אותם בשלב זה.
5. הכניסו ארוחות ביניים של ירקות, פירות וחטיפי בריאות על מנת שהילד לא יגיע רעב מדי לארוחות.
6. למדו את ילדכם לשתות מים בלבד, ללא מיצים, מפני שמיים הם הדבר היחיד שמרווה באמת, הינם טהורים ונקיים ומשום כך גורמים להרגשה טובה, נינוחה ומרגיעה.
לפעמים ילדים אוכלים משום שהם צמאים והם אינם יודעים לזהות צימאון.
7. נסו ליצור מצב שהילד אינו משועמם בבית, רוב הילדים בעלי עודף משקל אוכלים כשהם משועממים.
לעומת זאת לא לעשות:
– הפסיקו את הרגל אכילה מול הטלויזיה.
– לא להציע לילד בוכה ועצוב אוכל משום שהוא ילמד להרגיע את עצמו עם אוכל.
– לא להעיר על עודף המשקל ובוודאי שלא לצחוק מכך.
– לא לתת לילד להרגיש אשם, אלא לשוחח עימו על כך ולהסביר שקימת איזושהי בעיה שניתן להתגבר עליה בעזרת יעוץ והכוונה.