מאת: פורטל אלטרנטיבלי, סיגל תמיר
מהי בולמיה ואיך מזהים בולימיה?
תופעות של בולימיה והפרעות אכילה הולכת ומתרחבת עם השנים ולאחרונה נשאלתי אודות בולמיה (בולימיה) מספר פעמים ובכן, אגדיר במאמר שלפניכם מהי בולימיה ואסביר על נושא זה.
ובכן, בולמיה מאופיינת כהפרעת אכילה, המלווה בהתקפי אכילה בלתי פוסקים, אשר בסופם תהיה היטהרות ע"י הקאה רצונית. בולמיה היא מצב מורכב. בולמיה אינה קשורה מבחינה אבחונית באיבוד משקל, למרות שאיבוד משקל יכול להיות המטרה של אדם בולמי או אדם עם הפרעות אכילה.
הבולמיה מתייחסת לאכילת כמויות גדולות מאוד, הרבה מעבר לרצוי לשם שובע, משום שאותו אדם אינו חש תחושת שובע ולאחר אכילת כמות מזון אדירה תבוא הקאה.
ההקאה באה לעתים כמחשבה מתוך מלאות יתר ולא תמיד מתוך מחשבה על רזון, אך לעתים קרובות הופכת להיות בסופו של דבר דחף בלתי נשלט.
לאחר שהבולמית מתמכרת להקאות הן באות לאחר כל ארוחה ולא משום שנוצרה בחילה המביאה להקאה באופן טבעי.
• מטופלים יכולים לצרוך עד 10,000 קלוריות בבת אחת, ואז להתרוקן באמצעות הקאה, משלשלים משתנים או באמצעות התעמלות מוגזמת.
איך מאבחנים בולימיה?
ניתן לאבחן בולמיה ע"י הקריטריונים הבאים:
1. בולמוסי אכילה חוזרים על עצמם ומאופיינים באכילה בפרק זמן נתון. כמות מזון שהיא ללא ספק גדולה מהרצוי וכן בתחושת חוסר שליטה ודחף לאכילה מכל הבא ליד ברגעי האכילה.
2. הטהרות לאחר האכילה ע"י הקאה, משלשלים, התעמלות מוגברת.
3. אכילה והיטהרות מופיעים לפחות פעמיים בשבוע ברציפות.
לצערי, תופעות של בולימיה והפרעות אכילה הולכת ומתרחבת עם השנים.
במשך כל שנות עבודתי נפגשתי בהמוני מקרים של בולמיה ואנורקסיה מכל הסוגים, כאלו שהתנסו במספר טיפולים ודבר לא עזר.
רק טיפול המשלב תזונה והתנהגות המותאם באופן אישי עשוי לעזור.
טיפול לבולמיה צריך לכלול הן את ההיבטים הפיזיולוגיים והן את ההיבטים הפסיכולוגיים ולכן הטיפול יכלול הנחיה לתזונה נכונה מותאמת באופן אישי ותוכנית שנוי חשיבה, תת מודע הבעת הדברים בכתב ובכך עוברים תהליך שיקומי של המוח הגוף והנפש.