מאת: פורטל אלטרנטיבלי, סיגל תמיר
כמה קלוריות יש בחומוס, מהו הערך הגליקמי של חומוס ומהם המרכיבים הבריאים שהופכים את החומוס לאחד מהמזונות הבריאים יותר שקיימים כיום.
חומוס הוא ממשפחת הקטניות וגרגרי חומוס משמשים למאכל אדם מזה שנים רבות.
רבים נוהגים לכנותם בשם חומוס כוון שלמאכל הלאומי העשוי מגרגרים אלו בתוספת טחינה ותבלינים קוראים כך…
מקור החומוס באזור המזרח התיכון וצפון מזרח אפריקה. כמו הקטניות האחרות מהווה גם החומוס מקור חשוב לאבות מזון שונים.
ערך קלורי / ערך תזונתי של חומוס:
גרגרי חומוס מבושלים מכילים כ-7% חלבון 1.6% שומן ומספקים כ-120 קלוריות ל-100 גרם. הם מהווים מקור טוב לברזל ולסידן ולויטמינים כגון B1 וסיבים תזונתיים.
ערך גליקמי של חומוס:
גרגרי חומוס – ערך גליקמי 10.
גרגרי חומוס מבושלים – ערך גליקמי 28.
החומוס הוא מזון בונה גוף עשיר באבות מזון, בעיקר חלבון.
גרגרי החמצה דלים בחומצות אמינו מתיונין ותיסטין אך ע"י השלמה עם דגנים כגון חיטה אורז או עם שומשום טחינה יתקבל חלבון מלא המספק לנו את כל חומצות האמינו החיוניות.
היות וגרגירי החומוס עשיר במרכיבי תזונה חיוניים נוהגים להשתמש בו בארצות מסוימות להזנת תינוקות.
ניתן להנביט גרגרי החומוס בתהליך הנביטה מתרחשים תהליכים כגון פרוק חומרי תשמורת וסינתזה מחדש של חומרים מסוימים הדרושים לגידולו של הנבט.
חלבונים מתפרקים לחומצות אמינו ועמילן מתפרק לסוכרים פשוטים.
עקב תהליך זה חלה עלייה בערך התזונתי של חומרים מסוימים הדרושים לגידולו של הנבט חלבונים מתפרקים לחומצות אמינו ועמילן מתפרק לסוכרים פשוטים.
עקב תהליך זה חלה עלייה בערך התזונתי של החומוס ובזמינות רכיבים תזונתיים שונים.
מחקרים מראים כי גרגרי החומוס חשובים אף לבריאותנו, היות והם משפיעים חיובית על רמת שומנים גבוהה ובעיקר כולסטרול גבוה לכך תורמים בעיקר הסיבים תזונתיים הרבים.