צמחי מרפא לצינון ומערכת הנשימה
מאת: פורטל אלטרנטיבלי, תחיה כהן אביאלי
הפרעות בדרכי הנשימה נגרמות ע"י גורמים חיצוניים ופנימיים. זיהומים כמו לחות או יובש מרובים, זיהום אויר, אבק פולן של צמחים שונים הם חלק מהגורמים החיצוניים. מגמת צמחי המרפא שנמצאת בעליה מציעה צמחים המומלצים על תפקוד תקין של מערכת הנשימה ולטיפול במחלות.
צמחי מרפא לצינון ומערכת הנשימה. הנשימה הינה פעולה המאחדת כל תא חי ביקום. אצל האדם האוויר חודר לריאות דרך האף, הגרון וקנה הנשימה, שמתפצל לסמפונות ומהם לצינורות ההולכים ומסתיימים בנאדיות שעטופות בנימי דם דקים והן מלאות אויר. קרומי התא העוטפים את הנאדיות חדירים לחמצן ולפחמן דו חמצני.
הריאות ממלאות תפקיד מרכזי במערכת הנשימה. בשעת השאיפה חודר אויר מהסביבה החיצונית אל הריאות. החמצן מועבר מחלל הריאות אל הדם ומוזרם עם מחזר הדם הגדול לכלי הדם המגיעים לגוף. בשעת השאיפה הדם העני בחמצן ועשיר בחמצן דו פחמני נפלט החוצה.
מרכז הנשימה רגיש במיוחד לשינויים בריכוז הפחמן הדו פחמני שבדם. עליה בריכוז הפחמן הדו פחמני מגבירה את קצב הנשימה ואת עומקה.
הפרעות בדרכי הנשימה נגרמות ע"י גורמים חיצוניים ופנימיים. זיהומים כמו לחות או יובש מרובים, זיהום אויר, אבק פולן של צמחים שונים הם חלק מהגורמים החיצוניים. הגורם הפנימי העיקרי הוא עודף ליחה, שעלול להיות כתוצאה מתזונה שאינה מתאימה חוסם את דרכי הנשימה.
מגמת צמחי המרפא שנמצאת בעליה מציעה צמחים המומלצים על תפקוד תקין של מערכת הנשימה ולטיפול במחלות.
בסקירה זו נדבר על ההצטננות והצמחים המתאימים לטיפול במחלה זו.
ההצטננות הוא שם כולל למחלות של דרכי הנשימה העליונים שבדרך כלל נגרמים על ידי וירוסים ומתבטאת בתופעות כמו שפעת, חום, חום המלווה בכאבי שרירים ופרקים, חום המלווה בהפרעות במערכת העיכול,כאב ראש, נזלת, דלקת גרון, שיעול וכו'. .
קדחת השחת או נזלת אלרגית הינה אלרגיה לאבקני צמחים.
הסיבה השכיחה הגורמת לאף סתום הוא דלקת הגורמת להתרחבות כל דם בקרום הרירי ואז נוצר עודף ריר המתבטא כנזלת. הסיבה לכך היא זיהום ויראלי או אלרגיה
לא נמצא קשר בין ירידה בטמפרטורה וההצטננות. הקור לא גרם לעליה ברגישות למחלות ויראליות, אך הוא גרם לירידה בעמידות למחלות זיהומיות.
קימים 21 קבוצות וירוסים שונים הקשורים למחלתו של דרכי הנשימה, ביניהם וירוסים השייכים למשפחת ההרפס, adenovirus; influenza virus; parainfluenza virus, cytomegalovirus ועוד.
הצמחים המומלצים לטיפול בהצטננות הם מורידי חום, פועלים בדרך של הגברת הזעה שהיא המנגנון הטבעי לקירור הגוף, אנטי מיקרוביאליים, נוגדי דלקת אלרגיה ומפחיתי גודש.
צמחים מורידי חום:
Salix alba – ערבה לבנה– השימוש בקליפת הגזע
Sambucus nigra – סמבוק שחור– פרחים
Acillea millefolium – אכילאה אלף העלים – נוף הצמח
Entha piperita- מנטה חריפה – נוף הצמח
Tilia spp- מיני תירזה – פרחים
Spiraea ulmaria – ספיראה – פרחים ועלים
תערובת צמחים המומלצים לטיפול בהצטננות:
Salix alba – ערבה לבנה – קלפת הגזע 30%
Tilia spp. – טיליה – פרחים 40%
Spiraea ulmaria – ספיראה – פרחים 10%
Matricaria chamomila – קמומיל 10%
קליפות תפוז 10%
מינון: חליטה 1 כפית לכוס 3-4 פעמים ביום.
בשוק מצויים תכשירים לשימוש חיצוני כמו טיפות אף, משחות לאף, תרסיסים, אינהלציה, שמנים לעיסוי ותערובות לגרגור.
טיפות אף מכילות אפדרין הפועל כמפחית גודש. אפדרין מצוי בצמחה השרביטן – EPHEDRA . צמח זה מכווץ אתכלי הדם הנימיים וגורם להפחתת ההפרשותת.
הערה: האמור לעיל מתוך הרצאה של מינה פארן." המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם".
רפואה שלמה
ליצירת קשר ופרטים מלאים על תחיה כהן אביאלי