אוכל בריא

בננה (musa sapientum)

מאת: פורטל אלטרנטיבלי, הלל לרנר
הבננה מנטרלת צרבות ומפחיתה כאבי אולקוס בקיבה ובתריסריון.

מוצא הבננה ממלזיה ומשם התפשטה להודו. תאופרטוס הבוטניקאי בן המאה הרביעית לפנה"ס תיאר לראשונה את הבננה. לדבריו, צבאותיו של אלכסנדר מוקדון פגשו בפרי בעת מסע המלחמה בעמק האינדוס. אלכסנדר עצמו אסר על אכילת הפרי מחשש שיכביד על לוחמיו. השם המדעי musa sapientum משמעו "הפרי של האיש החכם". השם ניתן על שום הסברה שחכמי הודו מדטו מתחת לעצי הבננה. ויתכן שזה נגזר על שום הערכים התזונתיים שיחסו לפרי. במאה ה7 לספירה סוחרים ערבים הפיצו את העץ בחופי אפריקה המערבית ובמאה ה-15 כשהסוחרים הפורטוגזים שתרו את חופי אפריקה נתקלו בפרי, הילידים המקומיים כינוהbanana בשפתם "עשב ענק" ומכאן נגזר שמו. במאה ה-16 הספרדים שתלו לראשונה מטעי בננות ברפובליקה הדומיניקנית ובהאיטי. לאחר מכן הגידול התפשט לשאר העולם.
הבננה מנטרלת צרבות ומפחיתה כאבי אולקוס בקיבה ובתריסריון. הודות לתכולת הפקטין הגבוהה היא מאזנת שילשולים ועצירויות ומגדילה את כמות החיידקים הטובים(אסידופילוס בסילי) שבפלורת המעיים על חשבון החיידקים הפתוגנים. כמות הברזל הגבוהה מעודדת יצירת המוגלובין במצבים של אנמיה. הבננה מומלצת במחלות כליה בגלל כמות נמוכה של חלבונים (1.2%) ומלחים וכמות הפחמימות הגבוהה (7.2%).


לריפוי טוברקולוזיס (שחפת): מבשלים מעט את מיץ הבננות ואוכלים שלוש פעמים ביום.

 לניקוי רעלים: לניקוי רעלים והוצאתם דרך השתן מומלץ לעשות צום בננות.

להוצאת אבנים מן הכליות וכיס המרה: מומלץ לעשות צום בננות שבמהלכו אוכלים במשך ארבעה ימים עד עשר בננות ליום ומקפידים על שתיה מרובה.

דיזינטריה: הבננה יעילה לטיפול במצבי דיזינטריה בעיקר אצל ילדים.


נפריטיס(דלקת בכליות): צום בננות כפי שצויין קודם לכן יעיל בטיפול בנפריטיס (דלקת בכליות).

דלקת בדרכי השתן: מיץ גבעול בננה מעורב בדלעת יעיל בטיפול בבעיות בדרכי השתן.

בעיות מחזור: קמח בננה אפוי בקרישי חלב יעיל לטיפול בבעיות כגון כאבי מחזור ודימום ויסתי שופע.

פצעים וכוויות: לטיפול בפצעים וכוויות מועכים בננה מניחים על המקום הפגוע ומלפפים עם תחבושת.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר


Back to top button