פורטל אלטרנטיבלי, ריטה שטרן
הלב שלנו, משכן רגשותינו, הוא גם אחד האיברים החשובים ביותר בגוף האדם שכדאי וחשוב לשמור מפני מחלות. מהם הדרכים להימנע מגורמי סיכון אלו?
לגורם התורשה חשיבות רבה בהתפתחות מחלות לב וכלי דם. בקרב שיעור ניכר של צאצאים (מדרגה ראשונה) של אנשים אשר לפני הגיעם לגיל 45 )(גברים) או 55 (נשים) סבלו מאירוע מוחי או אירוע לבבי, יש שינויים בתפקוד כלי הדם והם בסכנה מוגברת לחלות במחלה קרדיווסקולרית. לאחרונה התברר, כי חלק משינויים אלה הפיכים באופן חלקי, כאשר מטפלים היטב בכל גורמי סיכון ומקפידים על אורח חיים בריא ללב.
גורם סיכון נוסף הם שומני דם (TG) גבוהים. הטריגליצרידים דומים בפעולתם השלילית לכולסטרול הרע. הסיבות לרמות TG גבוהות ברובן תזונתיות (עודף של פחמימות פשוטות), אך התברר כי אצל נשים, נטילת הורמונים בגיל המעבר ואף גלולות למניעת הריון, עשויות לתרום אף הן לבעיה.
לחץ דם גבוה המכונה גם "הרוצח השקט", הוא אחד הגורמים המשמעותיים למחלות לב ולשבץ מוחי. מעריכים כי הסיכון של אדם הסובל מלחץ דם גבוה לחלות במחלת לב גדול פי שלושה מאשר אדם עם לחץ דם תקין, והסיכון לסבול משבץ מוחי גדול פי שבעה. גם במקרה זה הטיפול הראשוני המתבקש הוא שיפור אורח החיים על ידי לימוד דרכים יעילות להתמודדות עם מתח נפשי, פעילות גופנית קבועה, הפסקת עישון, איזון משקל הגוף ותזונה בריאה – דלת חלבון, מלח, אלכוהול וקפה.
|
סוכרת היא בעיה בריאותית נפוצה והסכנה המשמעותית ביותר לחייו של חולה סוכרת הינה מחלת לב. מעריכים כי הסיכון של חולה סוכרת לסבול ממחלת לב גבוה פי שניים, או אף פי ארבעה, מן הסיכון של אדם אחר. בנוסף, סימני האזהרה של התקף לב פעמים רבות סמויים יותר, ואם לא די בכך, הסבירות לסבול מסיבוכים ותופעות לוואי של הטיפולים במחלת הלב – גבוהים יותר.
עדיף למנוע את מחלת הסוכרת באדם בריא אולם בחולי סוכרת יש חשיבות רבה לפעילות גופנית והקפדה על איזון רמת הסוכר באמצעות תזונה נבונה שהם אבני היסוד הכרחיים. פעמים רבות יש צורך בטיפול משולב ומתואם בין הנטורופת/תזונאי והרופא על מנת להגיע לאיזון אופטימאלי של הסוכרבדם בהתאם לתזונה, לתרופות ולפעילות הגופנית. מגוון רב של תרופות טבעיות עשויות לעזור לרבים להגיע אל ערכי הסוכר הרצויים ושמירה על רמות סוכר מאוזנות.
*התכנים המופיעים בכתבה זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם מהווים המלצה ספציפית טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
למחלות לב וכלי דם חלק ב' לחצו כאן.
למחלות לב וכלי דם חלק ג' לחצו כאן.