אגוזי קשיו עשירים בשומן (46%) המכיל כמות גבוהה יחסית של חומצות שומן חד בלתי רוויות (68%) ורק 15% חומצות שומן… קרא עוד
מאז ימי קדם נעשה בצמח שימוש נרחב לריפוי פצעים וחבלות וכן לריפוי של מחלות דרכי העיכול, מערכת הנשימה ולהרגעה. קרא עוד
צמח החילבה (גרגרנית יוונית) משמש כצמח מרפא מרכזי בקרב יהודי תימן ואתיופיה. קרא עוד
ברפואה העממית שימש מיץ הכרוב כתרופה לריפוי כיבי קיבה וכנגד מחלות זיהומיות. קרא עוד
מוצא הסויה מסין בימי הקיסר שנג-ננג שהכריז על חמישה גידולים מקודשים בניהם קטניית הסויה, האורז, החיטה הדוחן והשעורה. קרא עוד
מוצאו של הפרי מברזיל וזרעיו נדדו בדרכי המסחר של התרבויות הקדומות עד מרכז אמריקה. קרא עוד
מוצא הצמח מארצות הים התיכון, היוונים גידלו אותו והשתמשו בצמח בטקסים הקשורים לקבורה. קרא עוד
הקקאו למרבה ההפתעה מכיל פנולים בכמות גבוהה יותר מאלה המצויים ביין אדום, פי שלוש מתה ירוק ופי חמש מתה רגיל. קרא עוד
מחקרים מראים כי מיצויים מעלי המליסה גורמים להרגעת עוויתות שרירים,טובים כנגד דיכאון, סופחים גאזים ומורידים חום. קרא עוד
המרווה היא אחד מצמחי המרפא הנפוצים ביותר בשימוש בקרב ערבי ישראל. המין הנפוץ ביותר בארץ נקרא מרווה משולשת. קרא עוד
נבט החיטה מהווה כ 2.5% מגרעין החיטה ובעל ערך תזונתי גבוה במיוחד בהשוואה ליתר מרכיבי החיטה. קרא עוד
לענת המדבר או "שיח" בפי הערבים נחשבת אצל הבדווים לגי'נסינג המקומי, או במילים אחרות "למלך עשבי המרפא". קרא עוד
קוראים לו הרוצח השקט. הוא אינו מראה סימנים עד שהוא מגיע... ומכה בנו. האם יש טיפול טבעי בלחץ דם גבוה קרא עוד