איזה סוגי לימודי רפואה קיימים?
רבים מעוניינים להיות רופאים או מטפלים ברפואה משלימה? בואו נכיר את כל האפשרויות הקיימות
ישראלים רבים מעוניינים להיות רופאים, וכדי להיות רופא יש לעבור דרך ארוכה המתחילה בעמידה בתנאי הקבלה הגבוהים ללימודים ומסתיימת בתקופת התמחות (שנת סאטז'). יחד עם זאת, כיום ישנם מסלולי לימוד נוספים ואלטרנטיביים כמו מסלול הלימוד לתחום הרפואה המשלימה, ומסלול זה זוכה לתאוצה במהלך השנים האחרונות. אילו סוגי לימודי רפואה קיימים? בואו נכיר את כל האפשרויות הקיימות.
לימודי רפואה בישראל רוב המועמדים שמעוניינים להיות רופאים בוחרים במסלולי הלימוד באקדמיה, ונכון להיום לימודי רפואה בישראל מתקיימים ב-6 בתי ספר לרפואה.
ישנם שני מסלולים ללימודי רפואה:
- מסלול ארבע שנתי המיועד לבעלי תואר ראשון שלמדו 7 קורסי ליבה בהתאם לדרישה, כל עוד הם עומדים בתנאי הקבלה ללימודי רפואה באוניברסיטה.
- מסלול שש שנתי המיועד לבוגרי בתי הספר התיכוניים, כאשר המסלול הארוך יותר מתאים למועמדים שעדיין לא השלימו את קורסי הליבה הנדרשים.
חשוב לדעת כי הביקוש ללימודי רפואה בארץ גבוה מאוד, אלו לימודים אקדמאיים מבוקשים מאוד, אך מספר המקומות מוגבל ובעקבות הביקוש הרב תנאי הקבלה קשים מאוד. בגלל רף הקבלה הגבוה, יש לא מעט ישראלים שנאלצים ללמוד רפואה בחו"ל, מאחר שבבתי הספר לרפואה במדינות הזרות תנאי הקבלה קלים ומחמירים פחות, וניתן ללמוד רפואה במדינות כמו הונגריה, רומניה, צ'כיה, איטליה ועוד.
מסלולי הלימוד האקדמאיים
המסלול ה-6 שנתי נחשב למסלול הקלאסי ללימודי רפואה, הוא מיועד לסטודנטים שעדיין לא השלימו את קורסי הליבה הנדרשים. במסלול זה לומדים במשך שלוש שנים לימודים קדם קליניים, וב-3 השנים הבאות לומדים מקצועות קליניים. בסיום תוכנית הלימודים יש לעבוד בהצלחה את הבחינות הארציות ולהמשיך לשנת סטאז'.
המסלול ה-4 שנתי מיועד לבוגרי תואר ראשון בכל תחום, ותוכנית הלימודים בשנתיים הראשונות מתמקדת בקורסים עיוניים בתחומי הרפואה, ובהמשך הסטודנטים לומדים מקצועות וקורסים קליניים. בסיום לימודי רפואה במסלול ה-4 שנתי יש לעבור בהצלחה את הבחינות הארציות ולהמשיך לשנת סטאז'. כדי להתקבל למסלול יוקרתי זה ללימודי רפואה יש לעמוד בתנאי הסף שנקבעו, לעבור מבחן ידע המבוסס על 120 שאלות אמריקאיות, ויש לעבור גם הערכת אישיות, בדרך כלל במערכת מר"ב.
מועמדים ללימודי רפואה באקדמיה שאינם עומדים בתנאי הקבלה יכולים ללמוד במכינה אקדמית לרפואה. הלימודים במכינה מתמקדים בקורסי הליבה הנדרשים ללמוד רפואה באוניברסיטה, אך כדי להתקבל למכינה המתאימה לבוגרי תואר ראשון יש להציג ממוצע 80 לפחות ויש תנאי סף נוספים.
ראוי לציין כי ניתן להירשם ללימודי מדעי הרפואה לתואר ראשון, ותוכנית הלימודים נועדה להכין את הבוגרים לקראת הלימודים במסלול ה-4 שנתי באוניברסיטה. בתוכנית לימודים זו רוכשים ידע מקיף ולומדים מקצועות יסוד, קורסים קליניים וקורסים מתקדמים שונים, ובוגרי התוכנית זוכים לידע מולטי דיסציפלינרי עדכני.
בסיום שנת הסטאז' הבוגרים לרוב ממשיכים להתמחות במשך 4 שנים, במקצוע מסוים, ויש הבוחרים להמשיך ללימודי דוקטורט המאפשרים להם לעסוק במחקר רפואי.
לימודי רפואה משלימה
הרפואה הקונבנציונאלית נחשבת לענף מדעי והיא מתמקדת באבחון ובטיפול במחלות, תסמינים ועוד, באמצעות תרופות ושיטות טיפול נוספות כמו ניתוחים. כדי להיות רופא קונבנציונאלי חייבים ללמוד רפואה במוסד אקדמי מוכר לאחר השלמת תקופת ההתמחות.
לא מעט ישראלים מעוניינים להירשם ללימודי הרפואה המשלימה, ועולם הטיפולים האלטרנטיביים מושך צעירים וצעירות מכל הארץ. יש מגוון אפשרויות ללימודי רפואה משלימה, למשל לימודי רפואה סינית, נטורופתיה, הומאופתיה, רפלקסולוגיה, פרחי באך, עיסוי הוליסטי ועוד.
משך הלימודים משתנה בהתאם להכשרה המקצועית, ויש מוסדות לימוד המציעים קורסים ממוקדים וקצרים יחסית, ויש תוכניות לימוד רב שנתיות הכוללות הכשרה מקצועית במספר תחומים השייכים לעולם הרפואה המשלימה.
לאתר
בשיתוף STG סוכנות דיגיטל לעסקים
האמור בכתבה זו כולל תוכן ומידע מסחרי / שיווקי באחריות המפרסם ומערכת אלטרנטיבלי אינה אחראית למיהמנותו