מאת: פורטל אלטרנטיבלי, הלל לרנר
שמני דגים עשירים בשומן כגון דג מלוח, טונה, מקרלים, סרדינים, טרוטה וסלומון עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות הנקראות אומגה 3.
שמני כבד של דגי ים רזים כגון הבקלה, הכריש, חמור הים וזאב הים מהווים מקור מצויין לויטמיני A ו- D. לעומתם שמני דגים עשירים בשומן כגון דג מלוח, טונה, מקרלים, סרדינים, טרוטה וסלומון עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות הנקראות אומגה 3. למרות התפקידים החיוניים של האומגה 3, הגוף אינו יודע לייצרה ועל כן נזקק להספקה שוטפת באמצעות המזון. נהוג ליטול בין 7-1 גרם ביום בהתאם לחומרת הבעיה ומשקל הגוף. הממוצע הוא 4 גרם. לאומגה 3 פעילות אנטי דלקתית חזקה, ויכולת לאזן את המערכת ההורמונאלית והעיצבית.
זיכרון וריכוז: אומגה 3 מהווה חומר מוצא ליצירת מעבירים עיצביים במוח.ליטול 3-1 ליום.
היפראקטיביות: כנ"ל.
דיכאון: האומגה 3 מעלה רמות סרטונין ומשפר את מצב הרוח. ליטול 4 גרם ויותר.
מחלות לב: מחקרים מראים שהשמן עוזר בריפוי ומניעת מחלות לב. ליטול 3-1 ליום.
טריגליצרידים: נטילה של השמן מאזנת את רמות הטריגליצרידים בדם. כנ"ל. ליטול 4-5 גרם ביום.
כולסטרול: בשמן קימות חומצות שומן מסוג DHA ו EPA המעלות את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) ומורידות את רמת הכולסטרול הרע (LDL).
יתר לחץ דם: שמן הדגים מעודד את הגוף לייצר הורמונים מקומיים בשם פרוסטגלנדינים הגורמים להרחבת כלי הדם ולהורדת לחץ הדם.
דלקת פרקים: השמן מייצר פרוסטגלנדינים מדכאי דלקת. ליטול 7-4 גרם ליום.
אסטמה: כנ"ל.
קרוהן: כנ"ל.
קוליטיס: כנ"ל.
אקזמה על פני העור: כנ"ל.
פסוריאזיס: כנ"ל. מחקרים מצבעים על כך שנטיל קבועה של השמן משפרת את מצבם של חולי הפסואיאזיס ומצמצמת את התפתחות הפצעים על ידי דיכוי המנגנון שמאיץ את התחלקות התאים.כנ"ל.
אלרגיה: האומגה 3 מדכאת את התפתחות האלרגיה על ידי דיכוי המנגנון הדלקתי. כנ"ל.
סבוריאה: כנ"ל. הסבוריאה נגרמת עקב הפרשת יתר של חומצת חלב (סבום) המייבשת את העור וגורמת לאודם ולגירוי מקומי. הסיבה לכך היא שינוי שחל בהורמון הטסטוסטרון. נטילת האומגה מאזנת את המערכת ההורמונאלית ומפחיתה את תהליך השינוי.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר