מאת: פורטל אלטרנטיבלי, לילית בנדל
סלק – אדום ובריא. הסלק הוא ירק שורש שגדל באדמה והוא עתיר ויטמינים ומינרלים וערכים תזונתיים חיוביים.
סגולות הריפוי של הסלק הם רבים. הסלק הוא שורש שגדל באדמה והוא עתיר ויטמינים ומינרלים וערכים תזונתיים חיוביים. כל מה שצריך לדעת יתרונותיו התזונתיים של הסלק.
סלק – יתרונות תזונתיים:
• טוב לעצירות ולבריאות מערכת העיכול. כסלט חי, מבושל או כמיץ.
• טוב לאנמיה מחוסר דם.
• הסלק מחזק צ'י (אנרגיה).
• טוב ללב – מחזק כלי דם ומונע מחלות לב (הליקופן-הפיגמנט האדום).
• מחזק מערכת חיסון.
• הסלק "מדבר" עם הכבד ומפחית שומנים.
• האשלגן והחומצה הפולית שבו מפחיתים סיכון ללחץ דם גבוה. תכולת אנטי אקסידנטים גבוהה מגנה על הביציות בשחלות והזרע באשכים מנזקי הרדיקלים החופשיים.
איך לצרוך סלק?
מיץ סלק הוא משקה הדם, מרחיב עורקים לזרימת דם טובה (אין לצרוך מיץ סלק כסולן).
מתכון להכנת מיץ במכונת מיצים:
– 3 גזרים בינוניים.
– 1 סלק בינוני או שנים קטנים.
– 3 גבעולי סלרי.
להוסיף 1 כפית שמן זית, 1/2 כפית מיץ לימון.
לשתות מיד לבריאות ולרוויה.
במיץ מקבלים את תמצית הויטמינים והמינרלים בספיגה אופטימאלית.
• שימו לב ואל תיבהלו: הסלק צובע את השתן והצואה באדום.
מתכון לסלט סלק קל ומהיר הכנה:
– 2 סלקים בינוניים טריים מבושלים. (אני מבשלת 4-5 דקות במיקרו) לצנן לחתוך לקוביות.
– בקערת סלט לקצוץ בצל ירוק את החלק הירוק והלבן נותן צבעוניות יפה, לקלות צנוברים ולהוסיף שמן זית ולימון. לערבב ומוכן להגשה. אפשר לקצוץ מספר עלי נענע לארומה.
טעים ומצוין אין כמוהו. קל הכנה, בריא ומזין דם.
הסלק הוא שתלטן בצבע ובדרך כלל קשה לשלב אותו בסלטים שונים כי הוא המלך וכמלך הוא רוצה לשלוט.
* ניתן להשיג סלק מבושל בואקום.
מתכון לסלק אפוי וטעים מאד (כמובן פשוט):
את המתכון ראיתי בתוכנית של השף אהרוני, ניסיתי ואהבנו מאד, מעדן ממש.
1. מספר סלקים טריים בגודל בינוני. קולפים וחותכים לפלחים לא דקים.
2. מסדרים בתבנית אפייה על נייר אפייה. אני הוספתי בצל בינוני חתוך ל4 ו 2 ראשי שום בשלמותם.
3. מוסיפים לטעם גבעולי תימין או רוזמרין מה שזמין.
4. מורחים עם מברשת את הפלחים בשמן זית או שמן אבוקדו או בתרסיס.
5. מכסים בנייר כסף את התבנית ואופים כ 40 דקות בחום של 180 מעלות.
6. להסיר את הכיסוי ולתת עוד כ 15 דקות אפייה לקבלת קרמל . פשוט מעדן. תתאהבו כמו שאני התאהבתי.
* לשים לב שלא יתייבש. (אני אופה בטוסטר אובן גדול ויוצא מצוין).
מתאים להכין ליומיים, תלוי במספר הסועדים.
מתכון לבורשט רומני (מרק סלק):
חומרים:
– 1 בצל בינוני
– 1 פלפל אדום טרי
– 2 גזרים בינוניים
– 2 סלקים בינוניים
רצוי להכין את כל המרכיבים על השיש בקעריות כמו בתוכניות בישול בטלוויזיה.
הכנה:
1. קוצצים את הבצל קטן, את הפלפל קטן, מגרדים את הגזר והסלק (במגררת או מכשיר מנדולינה או מג'ימיקס) בסיר עם מעט שמן מתחילים לאדות את הבצל, מוסיפים את הפלפל, הגזר והסלק ונותנים לכל התערובת אידוי קצר.
2. מוסיפים מים בטמפרטורת החדר כ2 עד 21/2 ליטר מים, מוסיפים מלח, פלפל.
3. משאירים לרתוח על אש קטנה עד לריכוך הירקות בין 30 ל 35 דקות.
4. מוסיפים 1 כף מיץ לימון ומעט סוכר.
טועמים ומשלימים טעמים.
בהצלחה.
ליצירת קשר ופרטים נוספים על לילית בנדל