מאת: פורטל אלטרנטיבלי, הלל לרנר
השימוש בבצל היה ידוע בכל התרבויות העתיקות הן במזרח הקדום, במצרים, יוון ורומא והן בסין.
מוצא הבצל ממרכז אסיה. המילה allium בלטינית והמילה האנגלית onion בעלות אותה משמעות : אחדות , אחד. כפי הנראה עשו הבחנה בינו לבין בצל השום שמורכב מבצלצלים רבים. והמילה cepa- פרושה עגול. השם העיברי בצל נגזר מבסל בערבית, מהשורש "לקלף".
השימוש בבצל היה ידוע בכל התרבויות העתיקות הן במזרח הקדום, במצרים, יוון ורומא והן בסין. כבר בשנים 3200 לפנה"ס ישנו תיעוד של שימוש בבצל במצרים העתיקה כפי שצוייר בקברי המלכים. המצרים נהגו להציע סלים עם בצלים בהלוויות כסמל לחיי נצח. ארכיאולוגים מצאו שרידי בצלים בעיניים של המומיה של רעמסס הרביעי שמת בשנת 1160 לפנה"ס.
בני ישראל התוודעו אל הבצל בשבתם במצרים והתגעגעו אליו בזמן מסעם במדבר" זכרנו את הדגה אשר נאכל במצרים חינם…ואת הבצלים ואת השומים (במדבר י"א, ה). הבצל גם הופיע בספרות חז"ל והרמב"ם מציין בכתביו שהשימוש טוב כנגד נשיכות כלבים ובעלי חיים "אשר אין סם להם.. .ידוש הבצל ויערב בדבש ויחבוש בו". לבצל יש תכונות אנטי דלקתיות, וטוב לבעיות על רקע ויראלי וחיידקי.
בגלל התכולה הגבוהה של הביופלבונים שבו הוא משמש לטיפול בכל סוגי הדלקות, כולל דימומים ודלקות בחניכיים. ובאוזנים יעיל לטיפול דרכי הנשימה, בדלקת ריאות, דלקת הסינפונות, שפעת, נזלת צרידות, אסתמה ועוד.
הבצל מכייח ומשחרר מליחה' הוא מוריד כולסטרול, משמש כתרופה כנגד סתימת עורקים, מוריד יתר לחץ דם ויעיל לטיפול בדלקות בדרכי השתן. האדנוזין שבו ביחד עם הפוספאטים עוזר לגוף לנצל את הסוכר ליצירת אנרגיה, על כן מומלץ ביותר לחולי סוכרת. התרכובות הגופריתיות שהבצל רווי בהן (הריח העז) מקנות לו תכונות לחיטוי מערכת העיכול בפני טפילים , תולעים וחידקים. הבצל מעולה לחיטוי פצעים.
שימושים:
פצעים מודלקים: לכתוש בצל,שום ופלפל שחור להניח על הפצע ולחבוש.
יתר לחץ דם: לאכול בצל כל יום, רצוי טרי.
דלקות בדרכי השתן: לאכול ראש בצל כל יום.
דימומי חניכיים: למרוח מיץ בצל על החניכיים מספר פעמים ביום. מכיל הספרדין המחזק את הנימים.
טריגליצרידים: לאכול ראש בצל כל יום.
כולסטרול: כנ"ל.
סתימת כלי דם: לאכול ראש בצל כל יום. סוכרת מבוגרים: כנ"ל.
נזלת: לכתום את ראשו של הבצל . לתקוע קיסם לניקוי אזניים בגלידים החשופים וללחך את החלק הפנימי של הנחיריים. מתאים גם לתינוקות. לחזור על הפעולה מספר פעמים ביום.
שיעול עם ליחה: לאכול הרבה בצל.
צרידות: לערבב מיץ בצל טרי בדבש ולאכול מספר פעמים ביום.
ברונכיט: כנ"ל.
כאבי גרון: כנ"ל.
סוכרת מבוגרים: כנ"ל.
דלקות אוזניים: לכתוש בצל ושום לסנן ולערבב את המיץ בכפית שמן זית להזליף בזהירות אל תוך חלל האוזן התיכונה.
טפילים ותולעים במערכת העיכול: לאכול הרבה בצל.
אזהרה:
אנשים הסובלים מתת פעילת בלוטת התריס אסור להם להפריז באכילתו משום שהתרכובות הגופריתיות שבו סותרות את ספיגת היוד בגוף. נשים מניקות ובהריון צריכות להמעיט באכילתו , כי הוא מעקב הפרשת חלב. או לחילופין מומלץ לנשים שמפסיקות להניק. אנשים הסובלים מכאבי ודלקות מפרקים צריכים להיזהר באכילתו מחשש לשקיעת תרכובות גופריתיות בתוך המפרקים ומניעת התחדשות הסחוסים. ניתן להרחיק את ריח הבצל על ידי השרייתו במים עם סודה לשתיה. את הריח מן הידיים מסירים על ידי רחיצה במים עם מלח, או עם לימון.
ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר
המים הם מרכיב חיוני והכרחי לתפקוד מערכות הגוף, מאחר שגוף האדם מורכב מכ-2/3 נוזלים. יש…