הלל לרנר
- אוכל בריא
מישמש (prunus armeniaca)
מוצא המישמש מצפון סין שם היה מוכר כגידול חקלאי לפני כ 4000 שנים.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
נענע חריפה (Mentha piperita)
בארץ גדלים כארבעה מינים והנפוצה בניהם היא נענעה חריפה המצויה כמעט בכל גינה ובית.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
סובין
הסובין מכיל בעיקר סיבים לא מסיסים המתפרקים ב 50% על ידי חיידקי המעיים ויוצרים נפח לצואה המאפשרת את דחיפתה על…
לחץ להמשך » - אוכל בריא
סויה (Glycine max)
מוצא הסויה מסין בימי הקיסר שנג-ננג שהכריז על חמישה גידולים מקודשים בניהם קטניית הסויה, האורז, החיטה הדוחן והשעורה.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
סלק אדום (beta vulgaris)
הסלק האדום מכיל פיגמנט צבע בשם בטנין (betanine) המגדיל את ניצול החמצן בתוך התאים ומגביר את יכולת השיקום שלהם.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
סלרי /כרפס (Apium graveolence)
מוצא הסלרי מאזור הים התיכון ומאסיה הקטנה והיה בשימוש נפוץ בקרב היוונים.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
סנה/כסיה מדברית (Cassia senna)
הסנה שימש לטיפול גם ברפואה הסינית וגם ברפואה האיורוודית לבעיות מערכת העיכול ומערכת הנשימה.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
עלי דפנה/ ער אציל (Laurus nobilis)
מוצא העץ ירוק הוא מאסיה הקטנה ומשחר הצוויליזציה שימש בכל התרבויות העתיקות שפרחו באזור הים התיכון והסהר הפורה.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
עגבנית הגינה (esculentum lycopersicum)
העגבניות עשירות בבטא קרוטן ובויטמינים מקבוצת B ומכילות כמויות ניכרות של מינרלים כגון ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום ועוד.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
פאפאיה (Carica papaya)
מוצאו של הפרי מברזיל וזרעיו נדדו בדרכי המסחר של התרבויות הקדומות עד מרכז אמריקה.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
פטל אדום (Rubus idaeus)
מוצא הפטל האדום מאזור הים התיכון ומאירופה. הפטל שייך למשפחת פירות היער המשופעים בביופלבונואידים.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
- אוכל בריא
פלפלת חריפה/צ'ילי (capsicum frutenscen)
מוצא שיח הפלפלת החריפה מאזור נהר האורינוקו בוונצואלה וגודלה בידי שבטי הארוואק עוד לפני 5000 שנה.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
פטרוזיליה (petroselinum)
מוצא הצמח מארצות הים התיכון, היוונים גידלו אותו והשתמשו בצמח בטקסים הקשורים לקבורה.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
צנון הגינה (raphanus sativus)
הצנון הוא גידול תרבותי עתיק מאוד שהיה נפוץ במצרים העתיקה, ביוון, א"י ורומא.
לחץ להמשך »