אוכל בריא
- אוכל בריא
Goji Berry – אוכמניית הגוֹג'י
הפעם, נערוך היכרות עם פרי מיובש קצת פחות מוכר אך עם איכויות ששווה לערוך איתן היכרות מקרוב. קבלו בבקשה את…
לחץ להמשך » - אוכל בריא
שומר- כלבו של צמח
על השומר מברכים: "שהכל" ואכן הכל בו. נעשה בו שימוש רחב לחיזוק ואיזון מערכת העיכול, טיפול במערכת הנשימה ועוד שימושים…
לחץ להמשך » - אוכל בריא
פטרוזיליה
סגולות הפטרוזיליה: הפטרוזיליה מחזקת את הגוף, בעיקר לאחר מחלות, מסדירה מחזור חודשי, משפרת תאבון, גורמת להגברת החיוניות והרגשת הרעננות ועוד
לחץ להמשך » - אוכל בריא
דובדבנים (prunus avium)
הדובדבנים מכילים כמות גבוהה של פלבונואידים המקנים להם את צבעם. הפלבונואידים נוגדי עוויתות, אלרגיה, אנטי דלקתיים, נוגדי ווירוסים, משככי כאב…
לחץ להמשך » - אוכל בריא
חציל (solanum melongena)
החצילים מכילים חומרים אסטרינגנטים המכווצים כלי דם על כן טובים לריפוי טחורים ופצעים מדממים.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
- אוכל בריא
חמוציות/cranberry (vaccinum oxycoccus)
שיח החמוציות שייך למשפחת פירות היער ונפוץ באנגליה ובצפון אמריקה.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
חלב עיזים
חלב עיזים קל יותר לעיכול בהשוואה לחלב פרה, כי הוא מכיל כמויות קטנות יותר של חלבון הקזאין.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
חלב פרה
החלבון העיקרי בחלב נקרא קזאין וגם הוא קשה לעיכול הקזאין מכיל מרכיב המרגיע את מערכת העצבים.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
חרובים (ceratonia siliqua)
החרובים עשירים בטאנינים שהם חומרים בעלי פעילות המכווצת ריריות, משום כך הם מומלצים במצבי ליחה ושילשול אצל תינוקות ומבוגרים
לחץ להמשך » - אוכל בריא
חילבה/ גרגרנית יוונית (trigonella foenum-graecum)
צמח החילבה (גרגרנית יוונית) משמש כצמח מרפא מרכזי בקרב יהודי תימן ואתיופיה.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
חזרת הגינה (armoracia cochleara)
החזרת נחשבת לצמח תרבות עתיק יחסית. היא הייתה נפוצה בארצות דרום מזרח אירופה ומערב אסיה ויתכן שמוצאה מהונגריה.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
זעפרן/ כרכום הגינה (Crocus sativus)
החומר הפעיל בזעפרן המכיל את הצבע נקרא crocin. הפעילות שלו נוגדת התכווצויות, מגבירה את התיאבון ומשפרת את תהליכי העיכול.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
- אינדקס צמחי מרפא
זנגוויל/ גי'נג'ר (zingiber officinale)
הזנגוויל נחשב לצמח בטוח וניתן לתת אותו לנשים בהריון, נשים מניקות וילדים.
לחץ להמשך »