אוכל בריא

בזיליקום – Basilica / סגולות הבזיליקום

סגולות מרפא של צמח הבזיליקום - בזיליקה, מילה נרדפת ל-"מלך" כפי שייחסו רופאי העבר תכונות מלכוּת לצמח הבזיליקום מאז המאה… קרא עוד

פברואר 6, 2023

אפרסק מצוי (Prunus persica) – אפרסק יתרונות בריאותיים

מוצא אפרסק מדרום סין מהאזור הטרופי טוקין שעל גבול בורמה ומשם נדד דרך התרבויות הקדומות לפרס. קרא עוד

ינואר 24, 2023

גזר הגינה (daucus carota)

הגזר מגביר יצירת כדוריות דם אדומות. מומלץ בדלקות כבד, מרגיע שילשולים בקרב תינוקות ומונע התפתחות תולעים במערכת העיכול. קרא עוד

דצמבר 18, 2022

אננס – אננס יתרונות בריאותיים

פרי טרופי טעים עם איכויות ותועלות בריאותיים. קרא עוד

נובמבר 2, 2022

סגולות הריפוי של הסלק – כוכב בריאות אדום

סלק - אדום ובריא. הסלק הוא ירק שורש שגדל באדמה והוא עתיר ויטמינים ומינרלים וערכים תזונתיים חיוביים. קרא עוד

נובמבר 2, 2022

ציפורן (Syzygium aromaticum)

הציפורן נחשב למחטא החזק ביותר בין צמחי התבלין ולמשכח הכאבים היעיל ביותר. קרא עוד

פברואר 1, 2018

תאנים (ficus carica)

התאנים מכילים כמות גדולה של סוכר בשם דקסטרוז ונחשבים כמזינים וכמגבירי אנרגיה. קרא עוד

פברואר 1, 2018

נוגדי חמצון במטבח הביתי

במאמר זה, אשפוך מעט אור לגבי נזקי האוקסידציה, ואנסה לצמצם לכם חלק מההוצאות בבית הטבע על ידי תזונה פונקציונאלית קרא עוד

פברואר 1, 2018

תה ירוק (camellia sinensis)

מקורו של הצמח בחבל אסם שבצפון מזרח הודו ומשם השימוש בו התפשט לסין וממנה למזרח אסיה. קרא עוד

פברואר 1, 2018

תירס (zia mays)

התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קרא עוד

פברואר 1, 2018

תרד (Spinacea oleracea)

מוצא התרד מהאזורים ההרריים של פרס ואפגניסטאן. קרא עוד

פברואר 1, 2018

סגולות בריאותיות בחמישה צבעים

אכילת ירקות בחמישה צבעים כל יום חשובה וחיונית להגנת הגוף ולשמירת הבריאות. קרא עוד

פברואר 1, 2018

הקוסמת מפולניה – הכוּסֶּמֶת

אחד המאכלים השנויים יותר במחלוקת היא הכוסמת – יש המתענגים מהמאכל, ויש את אלו שלא מצליחים להבין, איך אפשר להכניס… קרא עוד

פברואר 1, 2018

הכוסמת לשובע ולרזון

הכוסמת מכילה סיבים תזונתיים, חלבונים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, מגנזיום, זרחן אשלגן ואבץ. מינרלים המעורבים בתהליכים ביוכימיים שונים בגופינו. קרא עוד

פברואר 1, 2018

תפוח אדמה (solanum tuberosum)

מוצאם של תפוחי האדמה ברמות הגבוהות של פרו ובוליביה שם היוו מזון בסיסי בקרב הילידים. קרא עוד

פברואר 1, 2018