מוצא הפטל האדום מאזור הים התיכון ומאירופה. הפטל שייך למשפחת פירות היער המשופעים בביופלבונואידים. קרא עוד
מוצאו של הפרי מברזיל וזרעיו נדדו בדרכי המסחר של התרבויות הקדומות עד מרכז אמריקה. קרא עוד
העגבניות עשירות בבטא קרוטן ובויטמינים מקבוצת B ומכילות כמויות ניכרות של מינרלים כגון ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום ועוד. קרא עוד
מוצא העץ ירוק הוא מאסיה הקטנה ומשחר הצוויליזציה שימש בכל התרבויות העתיקות שפרחו באזור הים התיכון והסהר הפורה. קרא עוד
הסנה שימש לטיפול גם ברפואה הסינית וגם ברפואה האיורוודית לבעיות מערכת העיכול ומערכת הנשימה. קרא עוד
מוצא הסלרי מאזור הים התיכון ומאסיה הקטנה והיה בשימוש נפוץ בקרב היוונים. קרא עוד
הסלק האדום מכיל פיגמנט צבע בשם בטנין (betanine) המגדיל את ניצול החמצן בתוך התאים ומגביר את יכולת השיקום שלהם. קרא עוד
מוצא הסויה מסין בימי הקיסר שנג-ננג שהכריז על חמישה גידולים מקודשים בניהם קטניית הסויה, האורז, החיטה הדוחן והשעורה. קרא עוד
הצנון הוא גידול תרבותי עתיק מאוד שהיה נפוץ במצרים העתיקה, ביוון, א"י ורומא. קרא עוד
בארץ גדלים כארבעה מינים והנפוצה בניהם היא נענעה חריפה המצויה כמעט בכל גינה ובית. קרא עוד
מוצא המישמש מצפון סין שם היה מוכר כגידול חקלאי לפני כ 4000 שנים. קרא עוד
המלפפון מכיל אנזים בשם ארפסין המשתתף ביצור האינסולין. היות שבקליפת המלפפון נמצא אנזים שעוזר לעיכול התאית ומרבית הויטמינים, עדיף לאכול… קרא עוד
מוצא המלון מצפון הודו למרגלות רכס הרי ההימליה וגידולו התפשט בימי קדם לארצות הים התיכון ולמצרים. קרא עוד
מוצא הלפת מסין ומרכז אסיה ובעת העתיקה היה ירק נפוץ שגודל הן במזרח בסין, בארצות המזרח התיכון וביוון, רומא ומצרים. קרא עוד