הלל לרנר

ציפורן (Syzygium aromaticum)

הציפורן נחשב למחטא החזק ביותר בין צמחי התבלין ולמשכח הכאבים היעיל ביותר.

פברואר 1, 2018

קינמון צילוני (zeylanicum cinnamonum)

מוצא הקינמון בסרי לנקה שם גדל כעץ בר. הסינים הכירו בתכונותיו כצמח ממריץ כבר לפני כ 5000 שנה.

פברואר 1, 2018

קפה ערבי (Caffea arabica)

הקפה ממריץ את מערכת העצבים הסימפטטית, , מרכז הנשימה, כלי הדם, מרחיב את עורקי הלב ומגביר את פעולת הלב.

פברואר 1, 2018

קקאו מצוי (Teobroma cacao)

הקקאו למרבה ההפתעה מכיל פנולים בכמות גבוהה יותר מאלה המצויים ביין אדום, פי שלוש מתה ירוק ופי חמש מתה רגיל.

פברואר 1, 2018

רימון מצוי (Punica granatum)

מוצא עץ הרימון מפרס מהאזור הצפוני הגובל במורדות הרי הקווקז.

פברואר 1, 2018

שום הגינה – למה כדאי להכניס אותו לתפריט שלכם

השום הוא אחד מצמחי התרבות והמרפא העתיקים ביותר הידועים לנו ואבדו עקבות מוצאו

פברואר 1, 2018

שומר (foeniculum vulgar)

השומר הוא צמח טיפוסי של אזור הים התיכון ונדד עם תהליך ההתפשטות והכיבושים של האימפריה הרומאית ומזרחה להודו.

פברואר 1, 2018

שיבה (לענה שיחנית)

הלענה השיחנית הובאה לארץ עם הצלבנים והתאקלמה טוב יותר מצמחי הלענה המקומיים. היא מצויה כיום כצמח תרבות בכל גינה כמעט.

פברואר 1, 2018

שיבולת שועל/ קוואקר (avena sterilis)

זהו אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים ובחלבונים. בגלל תכולת השומנים היא נוטה להתקלקל מהר, על כן מעבדים אותה לקמח ולפתיתים…

פברואר 1, 2018

שמן דגים

שמני דגים עשירים בשומן כגון דג מלוח, טונה, מקרלים, סרדינים, טרוטה וסלומון עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות הנקראות אומגה…

פברואר 1, 2018

שמרי בירה

השמרים הם צמחים חד תאיים השייכים למשפחת הפטריות. הם ניזונים ומתפתחים על חומרים ונוזלים המכילים סוכרים.

פברואר 1, 2018

תאנים (ficus carica)

התאנים מכילים כמות גדולה של סוכר בשם דקסטרוז ונחשבים כמזינים וכמגבירי אנרגיה.

פברואר 1, 2018

תה ירוק (camellia sinensis)

מקורו של הצמח בחבל אסם שבצפון מזרח הודו ומשם השימוש בו התפשט לסין וממנה למזרח אסיה.

פברואר 1, 2018

תירס (zia mays)

התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית.

פברואר 1, 2018

תפוח אדמה (solanum tuberosum)

מוצאם של תפוחי האדמה ברמות הגבוהות של פרו ובוליביה שם היוו מזון בסיסי בקרב הילידים.

פברואר 1, 2018