התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. קרא עוד
מקורו של הצמח בחבל אסם שבצפון מזרח הודו ומשם השימוש בו התפשט לסין וממנה למזרח אסיה. קרא עוד
התאנים מכילים כמות גדולה של סוכר בשם דקסטרוז ונחשבים כמזינים וכמגבירי אנרגיה. קרא עוד
זהו אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים ובחלבונים. בגלל תכולת השומנים היא נוטה להתקלקל מהר, על כן מעבדים אותה לקמח ולפתיתים… קרא עוד
הלענה השיחנית הובאה לארץ עם הצלבנים והתאקלמה טוב יותר מצמחי הלענה המקומיים. היא מצויה כיום כצמח תרבות בכל גינה כמעט. קרא עוד
השומר הוא צמח טיפוסי של אזור הים התיכון ונדד עם תהליך ההתפשטות והכיבושים של האימפריה הרומאית ומזרחה להודו. קרא עוד
השום הוא אחד מצמחי התרבות והמרפא העתיקים ביותר הידועים לנו ואבדו עקבות מוצאו קרא עוד
מוצא עץ הרימון מפרס מהאזור הצפוני הגובל במורדות הרי הקווקז. קרא עוד
הקקאו למרבה ההפתעה מכיל פנולים בכמות גבוהה יותר מאלה המצויים ביין אדום, פי שלוש מתה ירוק ופי חמש מתה רגיל. קרא עוד
הקפה ממריץ את מערכת העצבים הסימפטטית, , מרכז הנשימה, כלי הדם, מרחיב את עורקי הלב ומגביר את פעולת הלב. קרא עוד
מוצא הקינמון בסרי לנקה שם גדל כעץ בר. הסינים הכירו בתכונותיו כצמח ממריץ כבר לפני כ 5000 שנה. קרא עוד
מוצא הצמח מארצות הים התיכון, היוונים גידלו אותו והשתמשו בצמח בטקסים הקשורים לקבורה. קרא עוד