חלבוני גרעיני חמניות ושומשום הם החלבונים היחידים ממקור צמחי העשירים בחומצת האמינו מתיונין הנחוצה לבניית רקמת הגוף.
גרעיני הדלעת מכילים מינראלים וערכים תזונתיים גבוהים. אכילת גרעינים לבנים מומלצת במצבי אנמיה, אסתמה וכן הם טובים לחיזוק הזיכרון .
הארטישוק משמש לטיפול בבעיות כבד וכיס מרה הוא מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים (5.4 ג'), הוא מנקה כבד ומעודד…
מאז ימי קדם נעשה בצמח שימוש נרחב לריפוי פצעים וחבלות וכן לריפוי של מחלות דרכי העיכול, מערכת הנשימה ולהרגעה.
אגוזי קשיו עשירים בשומן (46%) המכיל כמות גבוהה יחסית של חומצות שומן חד בלתי רוויות (68%) ורק 15% חומצות שומן…
עץ המוסקט הוא עץ טרופי שבית גידולו הטבעי הם איי בנדה (איי התבלינים) ומשם התפשט להודו ולארצות המזרח הקדום ואגן…
האבטיח נחשב כצמח תרבות עתיק שמוצאו מאזורי הסאוואנות של צפון אפריקה ולראשונה בייתו אותו במצרים ובהודו.
הזמינות של אוכל מכל סוג ובכל מקום מקשה על התארגנות מסביב לגבולות והרגלים בריאים אחידים.
אורלי אברהם על חומרי הצבע, הטעם והמשמרים למיניהם שנמצאים כמעט בכל מוצר ומאכל שאנו צורכים...
חוסר הבריאות הנפשית הבסיסית שלנו גורמת לנו לאכול אוכל לא נכון, ולהרעיל את עצמנו.
אדם שמן הפך את מרכז חייו להתעסקות באוכל. בתקופות זלילה הוא עסוק במה יאכל, בתקופות דיאטה עסוק במה מותר לאכול…
מוצא שיח הפלפלת החריפה מאזור נהר האורינוקו בוונצואלה וגודלה בידי שבטי הארוואק עוד לפני 5000 שנה.